Lia Brage-leder Siv Olsen:

– Stolt over å ha løftet fram saken

Selv om Siv Olsen forslag om anbefaling av idrettshall ble nedstemt, var hun ikke noen slagen kvinne etter årsmøtet i Harstad Idrettsråd.

FALT: Siv Olsen måtte se at Lia Brages forslag, et generelt ønske om at idrettsrådet skal oppfordre Harstad kommune til å bygge idrettshall på størrelse med en håndballbane hver gang det oppføres nye skoler innenfor kommunegrensene, ble nedstemt. Likevel kunne hun leve godt med det som flertallet i idrettsrådet stemte for. Foto: Ivar Hjelvik 

sport

Onsdag kveld var nemlig kvelden kommet for å behandle forslaget som i et drøyt år hadde skapt store diskusjoner i idrettsrådssammenheng. For da Lia Brage-lederen tok ordet under fjorårets årsmøte og foreslo det samme, fikk hun flertall for sitt forslag. Problemet var da at dette var et spontant forslag, som ikke ble spilt inn i henhold til retningslinjene for behandlingen av forslag. Vedtaket fikk da flertall, men ble ikke gyldig. Det fordi forslaget ble spilt inn for sent, og derfor ikke ble vedtaksbehandlet i henhold til Norges Idrettsforbunds lov. Siden har det gått et snaut år hvor klubben har ventet på at behandlingen av forslaget skulle skje på lovlig vis.

Forskjeller i vedtak

Lite var forandret på ett år da Siv Olsen entret podiet. Hun presenterte sitt forslag med følgende forslagstekst: