-Ingen har brutt reglene i Lysviks overgangssak

– Verken HIL eller Skånland OIF har brutt regelverket i forhold til Kristian Lysviks overgang.

FORBUNDSMANN: - Slik som jeg har fått saken presentert, har ingen parter i denne overgangssaken gjort noe som kvalifiserer som brudd på vårt regelverk, sier Kristian Skjennum i Norges Fotballforbund. Foto: NFF 

sport

Det sier fagansvarlig for kontrakter i Norges Fotballforbund, Kristian Skjennum, i forhold til den mulige overgangssaken vedrørende Kristian Lysviks ønske om å ta overgang fra HIL til Skånland OIF. Lysvik skrev en treårskontrakt med klubben i mai 2020, men opplevde så interesse fra Skånland OIF gjennom treningsopphold på høstparten. Det var HIL velvillig til. Men da Lysvik tidlig i mars signaliserte at han ønsket en overgang til Skånland OIF, var det noe som ikke falt i god jord hos HIL. De valgte da å si nei til overgangen med henvisning til at han har kontrakt med klubben fram til mai 2023.


Målvakt Kristian Lysvik nektes overgang til naboklubben:

– Slutter heller enn å spille for HIL

Kristian Lysvik har havnet i en situasjon som i verste fall kan føre til at han legger keeperhanskene på hylla mot sin vilje.


– Ingen regelbrudd

I et brev som Harstad Tidende har hatt tilgang til, viser Skånland OIF til HILs sportssjef, Frode Jacobsens påstander i et tidligere brev til klubben. Her hevdes det at Skånland OIF har brutt NFFs regelverk ved å inngå kontrakt med spilleren, uten samtykke fra klubben. Han skriver også at han ikke kan se å ha mottatt noen henvendelse fra Skånland i forhold til tillatelse om å ta kontakt med Lysvik. Dette har Harstad Tidende forespurt Skjennum om på bakgrunn av innholdet i brevet.