– Gi juniorfotballen nytt fokus

– Gjennom flere tiår har det vært utført mye slett arbeid i barne- og ungdomsfotballen i Harstad.

FOTBALLSTIGE: Jan Hugo Heggen mener at fotballstigen som gir aldersbestemte spillere muligheten til å utvikle seg har vært brutt i flere tiår. Det har ført til at mange potensielle seniorspillere har falt av på veien. Foto: Ivar Hjelvik 

sport

Det er den brutale uttalelsen til Jan Hugo Heggen om det som gjenspeiler fortida til harstadfotballen. Det har også vært en forvitring av nivået som han mener skyldes ett spesielt aspekt.

– Jeg mener at det har vært direkte ødeleggende for nivået at juniorserien har vært nedlagt i Hålogaland Fotballkrets. Dette har vært med på å ødelegge muligheten for at unge fotballspillere kan få utvikle seg på fotballbanen i et tilfredsstillende tempo. I stedet er den naturlige utviklingsstigen brutt, sier Heggen, før han utdyper sitt syn: