Noen starter å trene, mens andre holder an etter korona-lettelsene

Harstad Turnforening er blant idrettslagene som avventer sin oppstart, mens Medkila setter i gang mandag.

AVVENTER: Harstad Turnforenings leder, Geir Borch Karlsen, gikk sammen med det resterende styret ut med en uttalelse hvor de sier at foreningen avventer sin oppstart av sin aktivitet til tross for lettelser i den midlertidige forskriften om forebygging av koronasmitte i Harstad. Arkivfoto: Øyvind Askevold Kaarbø 

sport

Det er vurderinger som gjøres etter at Harstad kommune innførte lettelser i sin koronaforskriften mandag ettermiddag. Mens grupperinger på opptil 20 medlemmer under 13 år kan trene sammen, må ungdomsgrupper i alderen 13–20 år forholde seg til det halve antallet. Alle som er til stede skal følge nasjonale smittevernsanbefalinger, herunder skal alle holde minst 1 meters avstand til andre som ikke tilhører samme husstand. Kravet om 1 meters avstand gjelder imidlertid ikke under utøvelse av aktiviteten. Barn og ungdom sp, går på skoler i rødt tiltaksnivå ikke blandes sammen med andre kohorter.

– Venter ut uka

Leder i turnforeningen, Geir Borch Karlsen, har signalisert at byens turnere velger å vente med sin treningsaktivitet til ettermiddagstid fredag 26. mars.