Finurlig tildelingsgrep skapte folkevandring

– Dette ble en veldig fin måte å få folket ut i aktivitet på.

FOLKEVANDRING: Mona Slåtto Olsen er storfornøyd med at Sparebank 1 Nord-Norges premiss, skapte en folkebevegelse av turglade harstadværinger. Her sammen med president i Harstad Cykleklubb, Bjørn-Tore Woll. Foto: Rolf Olsen 

sport

Det sier banksjef i Sparebank1 Nord-Norge, Mona Slåtto Olsen, etter at hun har vært vitne til en folkevandring av de helt sjeldne denne helga. Det skjer som en direkte følge av kravene som hennes bank satte opp. Gjennom bankens pilar, Samfunnsløftet, gikk banken inn med rekordstore 9 millioner i pengestøtte til realiseringen av disse planene. Men det var ikke noe som banken ga uten premisser. I samarbeid med Harstad Cykleklubb satte de ut en sykkelinstallasjon som var påført en såkalt QR-kode. For hver gang en ny person skannet denne koden, ville 5.000 kroner av de 9 millionene frigjøres til utvikling av sykkelparken. Søndag hadde et sted mellom 800- og 900 mennesker registrert seg. Den foreløpige utbetalingen lå på i overkant av 4 millioner kroner på den første av i alt ni turdestinasjoner.

– Dette er helt utrolig, sier Slåtto Olsen, som var ute på tur i området både lørdag- og søndag.