Nå har Kilkam snart skiføre

Kunstsnøen produseres på høygir i Kilbotn. Finn Håkon Jørstad lokker de langrennshungrige med at det snart er skiføre i anlegget.

KUNSTSNØBALL: Finn Håkon Jørstad er storfornøyd med at hans idrettslag har skaffet seg viktig kunnskap på området som dreier seg om kunstsnøproduksjon. Han og en gjeng frivillige ildsjeler i Kilkameratene har fått sving på produksjonen siden søndag. Resultatet blir trolig regionens første forhold for langrenn. Foto: Ivar Hjelvik 

sport

Langrennssesongen har som kjent vært begredelig denne sesongen. Og da er det ikke kulda det har stått på. For bakken har vært god og frossen i lengre tid. Men snøen har derimot uteblitt på en måte som det er lenge siden at man har sett maken til. For det har ikke falt mange grammene med snø siden høst ble til vinter i Sør-Troms. Men man er jo slett ikke rådløs overalt. Og i hvert fall ikke i Kilkameratene.

– Er ikke forholdene til stede fra naturens side for at snøen kommer, så må vi vel lage den selv da, sier Kilkam-leder Finn Håkon Jørstad.