Slik blir hverdagen når Magnus reiser ut i Europa for å konkurrere

Fram til sesongslutt er det bare 10–12 dager uten å være på reise eller i karantene for Magnus Vesterheim.

SMILENDE: Magnus Vesterheim er strålende fornøyd med at sesongen kommer i gang - selv om den blir amputert og medfører store tilpasninger. 

sport

– Bare vi får gått renn, er det en billig pris å betale, sier langrennsutøveren fra Kvæfjord.

Søndag reiser han til Sveits for å forberede seg til verdenscupen i langløp – Visma Ski Classics – innledes med det 65 kilometer lange La Diagonela neste lørdag i Zuoz.

Stiller redusert lag

– Det skal bli godt å komme i gang, sier Vesterheim, som har ventet siden utsettelsen av løpene i desember.

Sesongen blir forkortet til ni renn, bekreftet Visma Ski Classics for noen dager siden, men Vesterheim regner med at langløpscupen blir enda mer amputert.

– Lagtempoen vi skulle gå kommende torsdag ble gjort om til individuell tempo. Nå er den avlyst. I februar skal vi til Tsjekkia, som foreløpig er blodrødt på pandemikartet. Jeg blir overrasket om femmila der ikke blir avlyst, sier Vesterheim.

Sesongen blir annerledes. Til rennet i Sveits neste helg reiser mindre enn halve laget til Vesterheim. Han får selskap av Vetle Thyli, Stian Berg og Nils Ingar Aadne, mens de øvrige står over. De påfølgende helgene står for tur Toblach-Cortina og Marcialonga i Italia. Jentene i Team Kaffebryggeriet vil ikke delta i Mellom-Europa, og er tidligst med i Sverige og Norge.

SESONGSTART: Kvæfjerdingen Magnus Vesterheim og hans lag Team Kaffebryggeriet er klare for årets verdenscup i langløp. Fra venstre: Edvard Sæthern, Gustav Heldal, Stian Berg, Oda Nerdrum, Nils Ingar Aadne, Vetle Thyli og Magnus Vesterheim.  Foto: privat

Testes før hvert renn

– Vi har regnet ut at i beste fall får vi 10–12 dager uten reise eller uten å være i karantene til sesongslutt. Det passer ikke for alle, og vi vet at flere lag stiller redusert eller ikke skal konkurrere i det hele tatt. For min del har det ikke så mye å si. Jeg har friheten i hverdagen til å være med for fullt, sier Vesterheim.

Fredag tok han koronatest, og blir den negativ, som forventet, får Vesterheim reise inn til Sveits. Før reisen videre til Italia må han og de øvrige ta en ny test i St. Moritz for å kunne dra til Italia. I tillegg blir det hurtigtester kvelden før hver rennstart i regi av Visma Ski Classics.

– Det gjør ting mer komplisert, men vi er ikke de første idrettsutøverne som drar ut i Europa. Det skal nok gå bra, sier Vesterheim.

1. februar vender han tilbake til Norge. Da venter karantene i sju til ti dager, og to tester.

Så gjentar prosessen seg før to turer til Sverige og avslutningen i Finland. Innimellom blir det én konkurranse i Norge – Birkebeinerrennet – som gjør at Vesterheim går glipp av nordnorsk mesterskap samme helg.

MÅLBEVISST: Magnus Vesterheim er rangert som den 21. beste løperen trass i nedturene forrige sesong. – Denne skal bli bedre, sier utøveren.  Foto: Visma Ski Classics ° Magnus Östh

Ambisjoner

Vesterheim håper å slå tilbake etter en middels sesong sist vinter.

– Det er vanskelig å legge lista fordi mye er annerledes fra sist; det er både nye lag og noen lag som ikke stiller. Jeg er ganske sikker på at jeg er bedre enn jeg noensinne har vært. VI har også mye bedre utstyr enn tidligere. Uten å gå ut for hardt: Det kan bli en veldig artig sesong, sier han.