Arne og familien fant sitt is-Mekka på Aunfjellet:

Har tilrettelagt for isaktivitet i 50 år

Det er lørdag formiddag, og vinterdagen er kald og klar. På Aunfjellvannet vrimler det av folk som koser seg på isflaten. Det skal familien Strømmesen ha en god bit av æren for.

TILRETTELEGGERE: Aleksander Strømmesen, Arne Strømmesen, Keisha Strømmesen og Anniken Strømmesen har mange dager bak seg med snøskuffene sine på Aunfjellet. Siden 1987 har eldstemann sørget for gode isforhold på nordsida av byen. De siste årene har også barna bidratt med en hjelpende hånd. Foto: Ivar Hjelvik 

sport

Arne Strømmesen er mannen som har tatt hovedansvaret for å skape skøyteforhold på Aunfjellet. Han skøyter fram og tilbake på vannet, med aluminiumsskuffen foran seg. Det har han gjort siden tidlig formiddag. Snøen spruter til side. Fram kommer klinkisen på skøytebanen. Først en oval med form som en liten skøytebane. Nå begynner også en indre bane for ishockey-lek å åpenbare seg.

– Denne aluminiumsskuffen her kjøpte jeg inn i 1987. Og de gjør arbeidet like godt nå som da, sier Strømmesen, mens han passeres av barn og voksne som tydelig setter pris på arbeidet som har blitt nedlagt denne formiddagen.