Suksess på Sørlandet for Benedicte (21) fra Harstad: – Sikter mot eliteløpene

Hun slo til da muligheten dukket opp. Nå ser Benedicte Bjørnstad mot eliten sammen med stjerneskuddet Mellem Tyr.

EVENTYR: Benedicte Bjørnstad har hatt suksess med familiehesten Mellem Tyr etter at hun ankom Øystein Tjomsland for jobb hos han som stallansatt. Hesten har Norges raskeste tid for 4-åringer denne sesongen, og har en utvikling som sier at han er en kommende elitehest.  Foto: Anders Kongsrud/Hesteguiden.com

sport

I fjor sommer dukket det opp en mulighet som 21-åringen ikke kunne la går i fra seg. For da Øystein Tjomsland annonserte at han trengte folk på gården i Søgne utenfor Kristiansand, var ikke Bjørnstad vanskelig å be.

– Om jeg skulle jobbe som stallansatt, var Tjomsland en av de som jeg kunne ha tenkt meg å jobbe for. Dagen etter at annonsen kom ut, bestemte jeg meg for å kaste inn en søknad og se hva som skjedde, sier Bjørnstad, som gjennom hele livet har vært en del av det lokale travmiljøet i Harstad.