Ekstremløper Trond Arne Liavik om 24-timersløpet i Måndalen: – En mental krig mot deg selv

– Foreløpig er de i gang med oppvarmingen. Men det er i natt løpet virkelig starter.

EKSTREMLØPER: Trond Arne Liavik er en av de få som har bekjentskap med 24-timersløp. Han er imponert over løpet som Sebastian Conrad Hermansen er i ferd med å gjennomføre.  Foto: Privat

sport

Det sier Trond Arne Liavik. Han er en av de fremste ekstremløperne i Harstad. Han vet ganske nøyaktig hva Sebastian Conrad Håkansson og de fem andre løperne som er i aksjon under verdensrekordforsøket i Måndalen. I løpet av 24 timer skal sekstetten bestående av Didrik Hermansen, Jo Inge Norum, Simen Holvik, Harald Bjerke og Håkansson prøve å slå Yiannis Kouros rekord på 303.506 meter på ett døgn. Den sjette løperen, katalaneren Kilian Jornet, regnes som verdens beste stiløper. Han er hovedpersonen i dette verdensrekordforsøket.

– De første timene går som regel greit. Men det er ikke før det blir natt at man virkelig får svaret på hvor sterke løp de leverer. Samtidig vil man også oppleve oppturer og nedturer i en konkurranse som strekker seg over et så langt tidsrom, sier Liavik.