Mette og Sigrun bryr seg ikke om statistikken. Den forteller at Medkila ikke rykker opp

Statistikken forteller at Medkila står overfor en nærmest umulig oppgave i opprykkskampene mot Kolbotn.

ERFARNE: Mette Skau og Sigrun Linaker Dybvik har vært med Medkila i kvalifiseringen tidligere. Den dystre statistikken til 1.-divisjonslagene bryr de seg lite om. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø 

sport

Kvalifiseringen for øverste nivå i fotball for kvinner ble første gang gjennomført i 2012 da det ble innført at kun seriemester i 1.-divisjon rykker direkte opp. Siden den gang har tabelltoeren på nest øverste nivå spilt kvalifisering mot det nest dårligste laget i Toppserien.

I samtlige åtte sesonger har toppserielaget gått seirende ut. Regelen er at dette laget vinner begge kvalifiseringskampene. I kun to av 16 forsøk har 1.-divisjonslaget vunnet en enkeltkamp, men aldri med store nok siffer til å vinne sammenlagt.