Fikk til flest mulig, lengst mulig og superspissen Braut Haaland best mulig. Nå kommer treneren til Harstad

Barn- og ungdomstreneren til spisskometen Erling Braut Haaland skal dele av sin kunnskap og erfaring med lokale trenere.

HISTORIEN: Hvorfor ble Erling Braut Haaland en av verdens beste spisser, mens fire lagkamerater fikk aldersbestemte landskamper og nesten hele spillergruppa holdt sammen til og med junioralder? Det blir et tema på fotballkonferansen i Harstad i januar når barndomstreneren kommer for å holde foredrag. Foto: Norges Fotballforbund/Vegard Wivelstad Grøtt 

sport

Det skjer på Nordnorsk Fotballkonferanse i Harstad i januar. De første to av totalt seks foredragsholdere er klare. Alf-Ingve Berntsen og spanjolen Toni Ordinas skal ha hver sin sekvens i den femte utgaven av konferansen, som arrangeres i et samarbeid mellom HIL, Hålogaland Fotballkrets og Harstad Tidende.

– Unik historie

Leder av programkomiteen, Dag-Jøran Olsen, mener begge foredragsholderne bør være interessante. For konferansedeltakerne vil det bli spesielt nyttig å lytte til barndomstreneren til Borussia Dortmund og Norges stjernespiss Erling Braut Haaland.