Særregler gir 12-åringer muligheten de fleste jevnaldrende ikke får: Kan bli kretsmestere

Innen barneidretten skal det som utgangspunkt verken være resultatfokus eller mulighet for å delta i mesterskap. Et lokalt fotballag kan likevel vinne.

LANDSÅS/HIL: 12-åringer med gode resultater i ungdomsfotballen. Fra venstre: Jonas Olsen Kristengård, Noah Bendiksen, Tobias Johnsen-Kræmer, Lukas Sørensen, Johannes Lindquist, Magnus Støversten Aune og Fillip Klæbo-Solemdal. Øvrige på laget som spiller i eldre årsklasse er Matheo Arntzen, Stine Ariel Klæbo-Solemdal, Julian Roaldsen Olsen, Ramandeep Ghalla og Adiqualiq Ibrahim. 

sport

Et samarbeidslag mellom Landsås og HIL, som tilhører 12-årsklassen i barneidretten, har ikke bare meldt seg opp én årsklasse for deltakelse i ungdomsidretten. Laget ser ut til å vinne 13-årsserien i fotball. I så fall venter kretsmesterskapet senere i høst. I de fleste idretter ville det vært stopp for fotballaget etter seriespillet, men fotballforbundet og Hålogaland fotballkrets gir grønt lys.

– Litt spesielt

Daglig leder Daniel Kvile i Hålogaland fotballkrets påpeker at regelverket tillater at både 11 og 12-åringer kan delta i serie hvor det spilles kretsmesterskap.