Vil hjelpe Tiril på veien mot proffdrømmen: – Hun er en rollemodell

Harstad Cykleklubb gir økonomisk støtte til Tiril Jørgensens satsing for å bli byens første heltidsbetalte syklist.

LEDER: Styreleder Bjørn Tore Woll syns det er viktig å signalisere at syklistene blir fulgt tett også etter at de har forlatt redet. 

sport

Målet for den snart 20 år gamle syklisten er å bruke 2021 så godt at hun ikke kan bli oversett når Uno-X Pro Cycling Team etablerer det første profesjonelle sykkellaget for kvinner med mål om deltakelse i World Tour i 2022.

Jørgensen kunngjorde sin målsetting i Harstad Tidende tirsdag. Sykkel prioriteres neste sesong for å se om hun kan bli en av de 10–12 rytterne på profflaget.

Tiril kan bli Harstads første proffsyklist: - På tide at det satses på jentene

Et norsk-dansk proffsykkelag for kvinner for 2022 gir Tiril Jørgensen ekstra motivasjon for videre satsing.


For dem som kommer gjennom nåløyet, venter fulltidsbetaling, pensjonsordning og forsikringer på linje med de mannlige proffene til teamet.

SATSER: Tiril Jørgensen legger alt annet til side for å jakte en tilværelse som heltidssyklist fra og med 2022. 

– Må ut for å lykkes

Selv om Jørgensen ikke har representert Harstad Cykleklubb de siste fire sesongene, heier moderklubben henne fram. Nå har styret besluttet at klubben skal yte en økonomisk støtte i form av et stipend på 10.000 kroner.

Styreleder Bjørn Tore Woll er ikke i tvil om at det er på sin plass, og at det på sikt vil gi positive ringvirkninger både for Jørgensen og andre utøvere.

– Vi har en bevisst strategi i klubben. Vi i Nord-Norge er rittmessig for små til at ungdom og unge voksne kan hevde seg nasjonalt og internasjonalt. De må ut til større klubber for å lykkes, og da må de nødvendigvis melde overgang, sier Woll.

Tiril spurt om NM-medalje: - Hadde sterke bein

Harstad-syklisten var offensiv og preget gaterittet i norgesmesterskapet fredag kveld.


Tiril Jørgensen har valgt et dobbelt medlemskap. I år har hun hatt lisens og representert Ringerike, mens hun de tre foregående sesongene kjørte for Grenland. Parallelt har hun vært medlem i Harstad.

– Vi håper flere i fremtiden gjør som Tiril. Hun viser at hun ikke har glemt hvor hun kommer fra. Samtidig er hun en rollemodell for unge syklister i Harstad og regionen, som ser betydningen av å holde kontakten med hjemkommune og -klubb. For Harstad Cykleklubb er det viktig å støtte utøvere med slike verdier, sier Woll.

Vintertrening

Jørgensen har ei rosa Harstad-trøye, som hun kan bruke på treningsturer og annet der det ikke er krav til profilering av Ringerike.

– Jeg har vært medlem i Harstad Cykleklubb siden jeg var 6 år. Jeg er takknemlig og syns det er artig at klubben legger merke til meg, og støtter meg på veien videre, selv om jeg ikke kan representere den i ritt, sier Jørgensen.

Hun har allerede bestemt hva stipendet skal brukes til.

– Jeg vil bruke pengene på ei rulle til vintertreningen. Den vil komme godt med i oppkjøringen til neste sesong, som blir veldig viktig for meg.

– Karakter og disiplin

Hjemme i Harstad heier Bjørn Tore Woll og sykkelklubben.

– Vi blir jo helt tullete når vi ser resultatene hennes. Hun presterer, og det henger nøye i hop med karakter og disiplin. Utøvere fra Harstad har gode verdier og treningsstruktur, som under rette forhold gjør at de kan lykkes.

I år er det Tiril Jørgensen og Hans Magnus Eldby Dahlslett som viser seg fram på en nasjonal scene.

– Vi har hatt ryttere herfra tidligere. Vi har det også nå, og det er nye, lovende ungdommer på vei, sier Woll.