Derfor vil Matias ha flere foreldretrenere på kurs

– Jo flere på kurs, desto bedre kompetanse, som igjen gir et bedre tilbud til barn og unge.

TRENER: Matias Olsen er instruktør for fremtidens fotballtrenere, og inviterer grasrota til kurs. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø 

sport

Matias Olsen fra Medkila IL er sammen med Christoffer Ervik fra IF Kilkameratene instruktører for de lokale fotballtrenerkursene i høst. De såkalte grasrotkursene er for foreldretrenere i barn- og ungdomsfotballen.

Skrekkresultatene i ungdomsfotballen:

– Noen burde ikke få lov til å være trenere. De gjør ikke jobben sin

– Å tenke på å vinne og være best mulig kan man gjøre når spillerne blir 18–20 år.


– Jeg mener det er på tide å ta disse kursene enda mer på alvor, og fortelle trenere hvorfor det er viktig at de har riktig kompetanse allerede når 5-6-7-åringene begynner med fotball. Allerede da starter påvirkningen, som skal gi spillerne gode holdninger, mestringsfølelse og glede ved idretten. For å få dette til, må de voksne ha kunnskap om det de holder på med, sier Olsen.