Cupen er reddet for kvinnene

Det blir likevel norgesmesterskap i fotball for Medkila og øvrige kvinnelag. For menn er cupen avlyst.
sport

Mens kampprogrammet er for tett til å finne ledige datoer for cupspill for menn, er situasjonen en annen for kvinnelagene i Toppserien og 1.-divisjon. Her er kampprogrammet redusert ettersom sluttspillene er tatt bort.

Forbundsstyret har derfor besluttet at kvinnene skal spille NM, mens menn må vente til 2021. Det betyr at NM for menn utgår for første gang siden andre verdenskrig.

Flyttes hjem

Vi vet at cupen er viktig for engasjementet og oppmerksomheten som fotball for kvinner fortjener. Derfor er jeg svært glad for at vi kan gjennomføre NM for kvinner, sier fotballpresident Terje Svendsen til fotball.no

Det er også besluttet at cupfinalen skal flyttes tilbake til Ullevaal stadion, riktignok med svært begrenset adgang for tilskuere. Kun 200 kan være til stede når kongepokalen deles ut.

- Vi kommer til å gjøre vårt for å skape en flott ramme rundt finalen innenfor smittevernfaglige rammer sammen med våre samarbeidspartnere. Med dette sender vi et signal om viktigheten av å satse på fotball for kvinner, forteller Svendsen.

Breddefotball ute

Fotballpresidententen sier 2020 er et unntaksår for samfunnet og for norsk fotball.

- Forbundet har hele tiden hatt som mål å få i gang hele fotballen. Når myndighetene ikke har gitt grønt lys for trening og kamp for alle, kan NM i 2020 uansett ikke gjennomføres med at breddeklubbene får delta. Etter en helhetsvurdering er dessverre konklusjonen at årets norgesmesterskap for menn avlyses, sier NFF-president Terje Svendsen i en nyhetsoppdatering på fotball.no.