Rapport fra ekspert bak OL-anlegget i Sotsji: Slik kan Sollifjellet utvikles videre

Han var med på utformingen av OL-anlegget i Sotsji, og ser potensial for Sollifjellet uten at det må brukes altfor store ressurser.

POTENSIAL: Innenfor dagens anlegg kan det etableres mer varierte og utfordrende løyper, men skal Sollifjellet bli et helårsanlegg for turisme må det tenkes stort, sier en konsulentrapport. Foto: Knut Godø 

sport

Konsulent Geir Ødegaard Olsen saumfarte alpinsenteret i Harstad i mai, og har utarbeidet en rapport etter befaringen. Til stede var representanter fra Harstad Alpinklubb. Styret i driftsselskapet Sollifjellet Alpinsenter var også invitert til å delta.

– Alpinsenteret kombinerer dagsturister med et sportsanlegg. Spørsmålet er om strikken skal strekkes videre for også å få til en destinasjon for overnattende turister. Hvis ambisjonene er å tiltrekke seg skiturister, må det tenkes stort, veldig stort. Da snakker vi om helårsanlegg, for eksempel med sykkelpark sommertid, og etablering av hytteområder, som kan gi penger til investering i anlegget, sier Ødegaard Olsen, som understreker at det handler om bredde og langsiktighet i planleggingen.