Mindre mangfold i Kvæfjord-idretten

– Utviklingen av vår idrett vil gå i bølgedaler

– Utviklingen av idretten i kommunen vil nok gå i bølgedaler, og er avhengig av ressurspersoner.

ILDSJELER: – Kommunens idrettsbevegelse er avhengig av ressurspersoner. Det er nøkkelen til utviklingen av vår idrettsbevegelse, sier idrettsrådsleder i Kvæfjord, Frode Karlsen. Arkivfoto: Øyvind Askevold Kaarbø 

sport

Det sier leder av Kvæfjord Idrettsråd, Frode Karlsen, om utviklingen for idretten i kommunen de siste årene. Etter å ha vært en kommune med et relativt mangfold i idrettsbevegelsen, har det i løpet av få år opplevd at mange av idrettene har skrumpet betraktelig inn. I fotballsammenheng merkes frafallet stort. Tilbake i 2015 sto laget oppført med minst ett lag i hver av årsklassene opp til 16 år, pluss junior- og seniorlag. Fem år etter står Kvæfjord IL Fotball kun igjen med tre fotballag, hvor deres eldste lag er 13-årsguttene. Den tidligere sterke bevegelsen av lokale aldersbestemte friidrettsutøvere er nå redusert til to med fast bosted i kommunen. Oppadgående er imidlertid trenden for håndballen. I tillegg har vi fått to nye grupperinger i volleyball- og badminton.

– Debatten utløser vanskelige spørsmål, mener leder for Kvæfjord Idrettsråd, Frode Karlsen, før han resonnerer videre: