«Møkkelandsheisen» til 40 millioner kroner er skrinlagt

Det spenstige prosjektet for utvidelse av Sollifjellet Alpinanlegg kan ikke realiseres.

DRØMMEN: Langs ryggen på nordvestsiden av Sollifjellet, og i området markert mer den gule ringen, var den nye traseen tenkt hvis enighet med grunneiere ble oppnådd. Det er nå klart at her vil det ikke bli skiaktivitet. Illustrasjon: Arkiv/Sollifjellet Alpinsenter 

sport

Arbeidstittelen var «Møkkelandsheisen» med løyper i fjellsiden mot Kaltdalen ned mot Møkkelandsvannet, samt et heistrekk på cirka 1,4 kilometer med en tilbringerheis fra bånn av bakken.

Da ideen og prosjektet ble lansert av daglig leder Knut Granås i Sollifjellet Alpinsenter og daværende styreleder Trond Viggo Opdal i Harstad Alpinklubb i januar, ble det anslått til en kostnad på 40 millioner kroner.