Opplever stort frafall. 25 prosent av klubbens spillere er borte

Styreleder Jørgen Erdahl fortviler. Fotballklubben Brage Trondenes har mistet hver fjerde spiller i koronaperioden.

Jørgen Erdahl  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

Vi har prøvd hva vi kan for å motvirke denne utviklingen, og har drevet med brannslukking der vi kan.

Jørgen Erdahl, styreleder i FK Brage Trondenes
sport

Det er erfaringene og konsekvensene for klubben på nordsida av Harstad sentrum etter de siste månedene. Koronaviruset har satt sitt preg på idrettslivet med sine medfølgende begrensende tiltak. Etter vel tre måneder med fullstendig stans av treningsaktivitet, og drøyt halvannen måned med trening uten kontakt, har det ført med seg at antallet fotballspillende ungdom har krympet betydelig.

– Vi har opplevd at den vanskelige perioden har vært ekstremt tøff for vår del. Vi snakker her om en nedgang på mellom 20 og 25 prosent i antallet spillere fra før koronaviruset satte inn, til vi nå går i gang med en fullverdig kamphverdag for den aldersbestemte fotballen i neste uke, sier Erdahl