Barne- og ungdomsidretten får spille kamper igjen fra første august:

– Helt strålende

Det bekrefter kultur- og likestillingsminister Abid Raja onsdag.

Gjenåpning: Fra og med første august kan barn og ungdom spille kamper igjen. Det bekreftet kultur, og likestillingsminister Abid Raja onsdag. Det betyr at barna og ungdommen ikke trenger å tenke på enmetersregelen til med og motspillere under kamp. Regjeringen understreker at det fortsatt stilles krav til at resten av smittevernsreglene overholdes. Foto: Solveig Hokland 

sport

– Jeg er glad for at smittesituasjonen gjør at vi kan holde fast ved det vi signaliserte i juni. Idrett er en viktig møteplass og sosial arena for barn og unge i hele landet, sier Raja i en pressemelding fra Regjeringen.

Det var i juni regjeringen først varslet åpning 1. august, hvis smittesituasjonen tilsa det. Nå bekrefter kultur- og likestillingsministeren at situasjonen tillater at barn og unge under 20 år kan få unntak fra énmetersregelen i kamp- og treningssituasjon.