Fightet seg til bestenotering

Han visste at Truls Torblå pustet han i nakken, og bet tennene sammen. Resultatet ble en glimrende personlig forbedring for Erik Fossen Nilsen.

FIGHTER: Erik Fossen Nilsen ga alt under 3.000 meteren, og klarte å holde Truls Torblå fra livet. Foto: Ivar Hjelvik 

sport

Perkusjonisten og løperen hadde god marsjtakt på opplegget bak Sebastian Conrad Håkansson i første halvdel av gårsdagens 3.000 meter i Stangnes idrettspark. Men da dagens hare - en for dagen uvel Svorkmo-løper med dårlig dagsform - valgte å si takk for seg etter 1.400 meter, var manesjen dekket for Fossen Nilsen og Torblå. De knivet mentalt gjennom hele løpet i en 3.000 meter som aldri var helt avgjort. For luka fram til Fossem Nilsen var disse 15-20 meterne gjennom hele løpets sluttfase. Men da oppløpet kom til syne, viste Fossen Nilsen at han ikke hadde tenkt å la seg slå av den lynraske fotballspilleren som til daglig bekler en backrolle hos HIL.

– Vi hadde en god hare i første del av løpet. Det er veldig kompis av han å gjøre denne jobben. Så hørte jeg Truls puste bak meg. Men jeg snudde meg aldri. Det er et svakhetstegn, sier Fossen Nilsen.