Klar for virtuell kraftprøve:

Sykler med håp i blikket

Bjørnar Klinkenberg tar fram Zwift og legger ut på en voldsom klatring for å avskaffe menneskehandel og moderne slaveri.

E-SYKLING: Bjørnar Klinkenberg (i midten) har med seg Inge Balswick (t.v.) og Idar Je. Brendmo når de lørdag går i gang med årets virtuelle utgave av Hope Challenge. Da skal 8.848 høydemeter bestiges i en såkalt everesting. Foto: Ivar Hjelvik 

sport

Det er det som skal skje lørdag morgen i Harstad. Klinkenberg og fem andre lokale syklister skal legge ut på en heftig sykkeletappe. Det betyr at man skal klatre 8.848 høydemeter i løpet av lørdagen under arrangementet Hope Challenge. I sykkelmiljøet kalles dette en Everesting

– Det som da skal gjøres er å gjennomføre en klatring i en animert løype som er en blåkopi av det legendariske fjellet, Alpe De Huez. Dette er en stigning som figurerer i Tour De France, og som er fryktet for å være en av de tøffeste motbakkene i sykkelsirkuset, sier Klinkenberg.