Tiril tråkker til lokalt mens hun venter på internasjonal sesongstart:

Proffdrøm satt på vent

Egentlig skulle hun konkurrert Europa rundt. I stedet går turene rundt Kvæfjord og opp Aunfjellet, men proffdrømmen lever.

OMSTILLING: Tiril Jørgensen har omstilt seg fra å tenke på konkurranser til å jobbe med treningsoppgaver som skal gi fremgang over tid. – Jeg trener for å få ned wattverdiene, som forteller hvor mye kraft man trør ned i pedalene, sier Jørgensen, som lørdag deltok i moderklubbens ritt i Harstad og Kvæfjord. Her på hjul bak Åge Bunde.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

sport

Tiril Jørgensen tok overgang fra Grenland til Ringerike Sykkelklubb i fjor høst, og er med på et kvinnelag som har internasjonale ambisjoner. Det skulle bli den mest spennende sesongen i karrieren. Så langt, siden starten 10. mai med rittet Aunfjellet opp, har sesongen vært kortreist.

Setter pris på lokale initiativ

Lørdag stilte 19-åringen til start på Bergseng. Det 62,5 kilometer lange klubbrittet gikk rundt Kvæfjord, over Storjorda og via Sørvik til målgang ved inngangen til Nordvikmyra fra sør.