Noah (15) gir alt for å nå langrennsdrømmen

Siden Noah Nylund var en liten gutt, har det vært klart at det var langrennsløper han skulle bli. Nå skal det neste steget tas på Lillehammer, uten mamma og pappa i umiddelbar nærhet.

REISEKLAR 60 søkte på plassene til førsteåret på NTG Lillehammer, mens 15 fikk klarsignal til å begynne. Noah Nylund var en av dem. Det betyr at mamma Nicole Nielsen Nylund må se at sønnen starter et nytt kapittel i langrennstilværelsen som hybelboer på Lillehammer. - Dagen hvor han går ut av husdøra for siste gang på en stund, vil nok bli spesiell. Men vi har hatt noen år på å forberede oss. Og han har vært tydelig på at det er dette han vil, sier mamma.  Foto: Ivar Hjelvik

sport

For når det nå ubønnhørlig er klart for neste steg i langrennssatsingen, vil den foregå i OL-byen på høyt ansette NTG Lillehammer. Nylund er en av de 15 på landsbasis som skal ta sine neste steg i idrettskarrieren på det anerkjente toppidrettsgymnaset.

– Rett før koronatiltakene sørget for at langrennssesongen ble avsluttet, fikk jeg den fine nyheten om at jeg hadde kommet inn på denne skolen. Det har vært en drøm for meg helt siden jeg var en liten gutt. Derfor ser jeg veldig fram til å starte på en ny epoke i tilværelsen som langrennsløper. Da jeg fikk bekreftelsen på at skoleplassen var min, så takket jeg ikke nei, for å si det sånn, sier Nylund og fortsetter resonnementet etter en kort pause.