«Først tenkte jeg; kanskje blir jeg lam, men jeg brukte ikke mye tid på det. Det var ikke et alternativ»

Karianne Kanebog er på vei til å reise seg etter krasjet, som kunne endt fatalt.

SMILER: Karianne Kanebog ser tilbake på 10 måneder med smerte og knallhard opptrening etter den dramatiske sykkelulykken i et ritt i Sverige. Elitesyklisten fra Harstad vet hvor heldig hun tross alt var da hun stupte i bakken i 50 kilometer i timen og fikk brudd i nakke, rygg og ribbein. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø 

Dette er den viktigste treninga jeg har gjort, den er kjedelig, men viktigst

Karianne Kanebog
sport

For ti måneder siden gikk det galt. Alvorlig galt. Toppsyklisten fra Harstad våknet på et jorde med munnen full av jord og mold, slet med å få oksygen og prøvde å holde oppe ryggen med den ene hånden mens hun prøvde å få lufttilgang.

– Jeg sa til han som kom først til: Nå må du holde meg, for nå dør musklene.