Thibault følger fransk koronakrise fra Harstad: – Situasjonen er vanskelig, og veldig annerledes fra å være her til lands

Thibault Freté (29) så en mulighet til å leve det gode livet i Harstad. Vel installert startet koronamarerittet i hjemlandet.

DRAMATIKK: Thibault Freté og kona Manuela unnslapp en koronapandemi da de i november flyttet fra Paris til en ny småbytilværelse i Harstad. Nå får de uvirkelige beskrivelser av hvordan koronaviruset rammer det franske folket.  Foto: Ivar Hjelvik

sport

Mannen fra Paris fikk denne høsten muligheten til en eksotisk utfordring i Harstad. Arctic Race of Norway var i posisjon til å oppbemanne sin stab med en stilling. For Freté lå veien åpen. Etter å ha jobbet med det nordnorske etapperittet som ansatt i Amaury Sports Organisation (ASO), ble dette et lite eventyr for Freté, kona Manuela og deres nyfødte datter, Louise. For livet i en nordnorsk småby har noen klare plussider for han og familien.

– Jeg begynte i jobben som ansatt i Arctic Sports i november. Selv om man brukte den første tida til tilpasning og oppdagelser, har dette vært en fantastisk overgang fra det travle og skitne storbylivet, sier Freté.