Kommentar:

Når vi i Harstad løfter sammen, får vi oppfylt drømmene

Harstad skal være vertsby for norgesmesterskapet i langrenn i 2022 fordi skiklubbene fant tonen.

2015: Kommunedirektør Hugo Thode Hansen delte ut premier i forbindelse med lagsprinten under NM del 2 i Harstad i 2015. Fra venstre på pallen ser vi Andrew Musgrave og Martin Johnsrud Sundby fra sølvvinner Røa, Petter Northug og Thomas Northug fra vinner Strindheim og Håvard Solås Taugbøl og Vegard Bjerkreim Nilsen fra bronselaget Lillehammer. For dette mesterskapet ble Kilkam og Medkila i fellesskap kåret til årets arrangør i Norge av skiforbundet.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

sport

Rennleder og primus motor Rune Tøllefsen tok ikke for hardt i da han i gleden over tildelingen onsdag kveld uttalte at «vi har jobbet jevnt og trutt de siste årene med å arrangere skirenn av god kvalitet i Kilbotn».

Harstad fikk NM på ski 2022

Harstad er tildelt NM i langrenn for 2022. Dette besluttet styret i Norges Skiforbund onsdag.


For det første: Vi er skiklubbene IF Kilkameratene og Medkila Skilag. Tøllefsen har tilhørighet til sistnevnte, men når det er snakk om skimesterskap i Harstad er det «vi» som gjelder. Blå Kilkam-jakker eller rødhvite Medkila-drakter legges igjen hjemme og erstattes med felles og nøytral bekledning i arrangementsstaben når løpere som Therese Johaug, Martin Johnsrud Sundby eller de beste i egen landsdel kommer til byens hovedanlegg for langrenn i Kilbotn.