Idrettslaget har vært et samlingspunkt i 100 år

Selv om idrett på Ibestad kan dokumenteres tilbake til slutten av 1800-tallet, er det først i år idrettslaget skal feire stordag.

JUBILANTER: Representanter for to klubber som begge runder 100 år i 2020. I fjor sommer møttes det daværende 13-årslaget til Tromsø og Ibestad til kamp på gressmatta på Ibestad. Ibestad IL er for øvrig fem måneder og tre dager eldre enn Tromsø IL. Foto: Vegar Johnsen 

sport

12. april rundet Ibestad Idrettslag 100 år. I dag, 18. april, er det 100 år siden den konstituerende generalforsamlingen der dirigent Harald Gustavsen ble valgt til klubbens første formann. Tilbake i 1920 begynte medlemstegningen 23. februar. På stiftelsesdatoen var det 104 medlemmer fra Bolla til Skog, samt ett medlem fra Igeland på Andørja.

Se bilder fra Ibestads rike idrettshistorie

Unike bilder fra idrettslagets egen samling, og noen tatt av Harstad Tidendes fotografer.


Har sett fram til dette året

Klubblegenden Bjørnar Johansen, som spilte 403 seniorkamper fra debuten i 1971 til han la opp som 48-åring i 2002 er blant veteranene som ser fram til jubileumsfesten. Når den blir, er usikkert på grunn av koronapandemien. Trolig utsettes den fra helga 20.–21. juni til august eller senere på høsten.