Fotballbaner åpner mandag. Vil prøve å få klar friidrettsbanen

Harstad stadion kan tas i bruk over helga. Også andre fotballbaner og friidrettsanlegget skal ryddes for snø.

ÅPNES: Harstad stadions kunstgressbane skal kunne brukes til aktivitet fra mandag. Hallene rundt forblir stengt inntil videre.  Foto: Tor Ivar Aronsen

sport

Idrettshallene forblir stengt inntil videre. Foreløpig skal det kun delvis åpnes for trening og aktivitet utendørs som en følge av koronasituasjonen.

Det bekrefter kommunedirektør Hugo Thode Hansen onsdag.

Snørydding

– Vi tar sikte på å få Harstad stadion klar til bruk fra mandag. Samtidig ser vi på mulighetene for å hjelpe klubbene med å rydde andre fotballbaner; Kilkams bane i Kilbotn, Medkilabanen og Kraftløkka til Brage Trondenes, sier Hansen.

Landsåsbanen mangler dekke, og er av den grunn uaktuell.

– Kommunen vil være behjelpelig med rydding av de nevnte private banene, sier Hansen.

Stangnes idrettspark skal også ryddes for snø – hvis mulig. Det blir gjort vurderinger om det er mulig å kjøre maskiner inn på friidrettsbanen uten å skade dekket.

ÅPNES: Hvis det er mulig å rydde friidrettsbanen for snø uten å skade dekket, vil den bli klargjort for treninger.  Foto: Knut Godø

Krav og tillit

Fotballhaller og øvrige idrettshaller skal fortsatt være stengte.

– Sammen med anleggseierne Kilkam (Tianhallen), Medkila (Krafthallen) og HIL (Seaworkshallen) er vi enige om at det ikke skal åpnes for trening innendørs ennå.

Det blir naturlig nok ikke fritt fram for trening på fotballbaner og friidrettsbanen.

– Både kommunen og idrettslagene er opptatt av at strenge regler skal overholdes om hvordan aktivitet som foregår skal være organisert. Vi stiller både krav til, og har tillit til, at retningslinjer blir fulgt i henhold til smittevernsbestemmelsene.

Prioriteringer

Når stadion åpnes, vil kommunen prioritere toppfotball først når timer skal fordeles. I praksis vil det si Medkilas 1.-divisjonslag for kvinner. Dernest skal timer fordeles på seniorlag og aldersbestemte lag fra 15 år og eldre.

– Så får klubbene gjøre egne vurderinger når private baner er klare til bruk, sier Hansen.

I henhold til fotballforbundets retningslinjer kan en stor fotballbane deles inn i åtte deler. Avhengig av hvem som trener, kan det være inntil 40 personer på banen fordelt i grupper på maksimalt fem i hver.

– Her støtter vi oss til nasjonale retningslinjer og særforbundenes regler. Etter at signalene om avstand på minimum to meter mellom hver person ble gitt, er det sagt at man bør øke grensene ytterligere der det er aktivitet. Vi vil gjøre fortløpende vurderinger, og brytes reglene må vi gjøre ny vurdering av beslutningen om å åpne baner, sier Hansen.