Den lange veien til elitefotballen

– Akademiveien er nok den prioriterte måten som de fleste klubber går mot når det kommer til utviklingen av toppspillere. Personlig er jeg ikke så sikker på om det er veien som jeg ville ha gått.

KORONA-FOKUS: Anders Jenssen og de andre Tromsø-spillerne er akkurat nå permittert fra klubben grunnet koronaviruset. Det synes Medkila-mannen er veldig greit. – Det smitteregimet vi har nå mener jeg har mye for seg, sier Jenssen. Han er også veldig klar på å komme i gang med sesongen så snart koronaviruset har sluttet å prege landet. Arkivfoto: Rune Stoltz Bertinussen 

sport

Anders Jenssen svarer ettertenksomt når samtalen kommer inn på hvordan utviklingen av framtidas fotballspillere kan og bør være. For TILs midtstopper synes at dette er et relativt vanskelig tema å debattere. For det finnes plusser og minuser, uansett hvilken vei man ønsker å gå.

– Når man går hen og tilbyr akademitreninger til barn i ung alder, så differensierer man barn og unge over tid. Man vil nok få en god effekt av å starte med trening på basisferdigheter i tidlig alder. Men samtidig tar akademivarianten med tidlig differensiering, så kan man få oppsplitting av lag og færre lag i distriktene. Her dreier det seg om en hårfin balansegang, som fort kan slå feil om man ender litt skjevt på vektskåla, sier Jenssen.