Beslutning tirsdag kveld: Harstad stiller to lag i allnorsk serie

For første gang skal Harstad ha to håndballag på allnorsk nivå.

JUBEL Daniel Nyland (nærmest) og Remi Volden jublet for skåring og seier i bortekampen mot TSI. Den ble utslagsgivende. Lørdag ble herrelaget klare for 2.-divisjon. Tirsdag slo kvinnene følge.  Foto: privat

sport

Klubbstyret har hatt møte i kveld etter at kvinnelaget tidligere på dagen ble tilbudt plass i nasjonal 2.-divisjon som følge av at Rognan takket nei.

Harstad tilbudt 2.-divisjonsspill for håndballjentene

Rognan trakk seg. Det gir Harstad en unik mulighet.


Lørdag fikk klubbens seniorlag for menn samme tilbud.

- Vi satser allnorsk både med kvinner og menn, bekreftet styreleder Beate Tande i 22-tiden.

MESTERLIG: Harstads kvinner gledet seg over sitt fjerde strake seriemesterskap, og endelig blir det opprykk.  Foto: Privat

Begge lag skulle spilt kvalifisering om opprykk, men denne er avlyst på grunn av koronapandemien. Dermed ble det en skrivebordsavgjørelse i Norges Håndballforbund region nord, som hadde to opprykksplasser tilgjengelig for hvert kjønn. Fire lag skulle spille kamper for å avgjøre hvem av dem som skulle rykke opp.

Harstads lag for menn spilte i 2.-divisjon for første og hittil eneste gang i 2016/17-sesongen. Kvinnelaget har aldri vært på nasjonalt nivå, og Harstad-håndballen har ikke vært representert i allnorsk seriespill for kvinner siden Landsås var i 1.-divisjon i 1992.

Må lære av fiaskosesong: Sportslige grep må tas før ny satsing

Harstad Håndballklubbs sportslige leder ser ikke for seg allnorsk 2.-divisjonsdeltakelse for enhver pris.


- Nå skal vi stake ut to kurser, en for sport og en for økonomi. Satsingen skal være forsvarlig på alle måter. I tillegg skal vi være en breddeklubb. Seniorlagenes 2.-divisjonsspill skal ikke gå ut over rekruttering og aldersbestemt nivå, understreker Tande tirsdag kveld.

Spillerne på lagene ble informert om beslutningen rett etter møtet.

Divisjonskonkurrent vil hente Harstad-spiller

Urædd kan bli en av Harstads motstandere i nasjonal 2.-divisjon. De vil også ha en av grønntrøyenes beste spillere.