Syns synd på Harstad. Derfor er de villige til å vente ett år på NNM

Arrangører i Vesterålen lar gjerne Harstad få en ny sjanse neste år.

I LØYPA: Eirik Mikkelsen fra Medkila Skilag under fjorårets norgescup i Kilbotn. Traseene skal holde åpne slik at utøverne får trene der til neste mesterskap.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

sport

Nordnorsk mesterskap i langrenn skulle vært avholdt i Kilbotn sist helg, men ble i likhet med all annen idrett i Norge avlyst som følge av koronapandemien. Arrangørklubbene Medkila Skilag og IF Kilkameratene har søkt om å forskyve rekkefølgen av NNM slik at de får en ny sjanse i 2021.

Det sier Lofoten/Vesterålen langrenn ja til, ifølge Bård Sørensen, leder for skigruppa i Stokmarknes IL.

– Vi søkte om ski-NNM i 2021, og vi har fått muntlig svar på at vi får det. Lofoten/Vesterålen langrenn har tatt initiativ til at Harstad kan få det igjen neste år. Vi syns veldig synd på arrangøren, og vi kan derfor vente til 2022, sier Sørensen til Bladet Vesterålen.

IF Kilkameratene melder at det vil være mulig for utøverne bosatt i nærområdet til å trene i løyper som skal brukes til fremtidige viktige renn i Kilbotn.

– I påvente av endelig avgjørelse om nordnorsk mesterskap neste år skal gå i Kilbotn, kjører Kilkam opp konkurransetraseen, 5 kilometer, i Kilbotn fra mandag, slik at alle utøvere som er hjemme kan trene i den, melder rennleder Rune Tøllefsen.

Parallelt melder Kilkam at lysløypa slukkes, men at løypene er åpen. Hodelykt anbefales for sene kveldsturer etter mørkets frembrudd.