Divisjonskonkurrent vil hente Harstad-spiller

Urædd kan bli en av Harstads motstandere i nasjonal 2.-divisjon. De vil også ha en av grønntrøyenes beste spillere.

FORSTERKNING: Lars Movik viste seg umiddelbart som en solid tilvekst da Harstad sikret avdelingsmesterskapet. Nå får Harstad konkurranse om spilleren fra gammelklubben.   Foto: Ivar Hjelvik

sport

Lars Movik var avgjørende med sine ti skåringer og bunnsolide forsvarsspill da Harstad slo TSI 29–26 på bortebane. Seieren ble utslagsgivende for opprykket.

Harstad har fått en henvendelse fra Urædd, som vil ha Movik hjem til Porsgrunn.

Beslutningen er tatt: Opprykk for Harstads håndballgutter

Harstads 3.-divisjonslag for menn flyttes opp til allnorsk nivå. Lødingens menn og Harstads kvinner må prøve på nytt.


Harstads spillende trener Joakim Dahl Haraldsen sier det blir viktig for Harstad å beholde nykommeren, som bare rakk tre kamper før sesongen brått tok slutt.

– Så lenge vi stiller i 2.-divisjon, tror jeg han fortsetter hos oss, sier Dahl Haraldsen.

Movik jobber i Mo i Rana, og har pendlet til Harstad for å kunne spille håndball. Spilleren har ikke besvart Harstad Tidendes henvendelser.

– Sist jeg pratet med ham, sa han at det blir spill videre for Harstad, men vi har ikke Movik på kontrakt, sier Dahl Haraldsen, som mener det vil ha mye å si hvis spilleren blir værende.

– Lars er vanvittig god, han skårer mange mål og er rå i forsvar. Dessuten er han flink til å tenne laget. Han vil være en avgjørende brikke for å overleve i 2.-divisjon med sin rutine fra et høyere nivå, sier Dahl Haraldsen.

Movik spilte for øvrige for Urædd i begge de tellende kampene mot Harstad i 2016/17, og skåret fire mål i hver av dem.