– Jeg har brukt opp tre av mine ni liv

Åge Bunde har en livshistorie med et innhold som kan få den mest hardbarkede til å sperre opp øynene. Men nå er det sykkel som er livet for 40-åringen.

LIV: Gjennom store deler av livet har Åge Bunde kjent på hvordan det er å både trenge, gi og ha bruk for livreddende førstehjelp. Det har satt sitt preg på 40-åringens verdisyn. – Man har blitt mer takknemlig for livet. Samtidig har man langt mindre toleranse overfor klaging på såkalte i-landsproblemer, sier Bunde. Foto: Ivar Hjelvik 

sport

Vi skriver 2002. Den unge mannen fra Grytøy har full fokus på sin militære karriere. Tretusenmetertesten mellom Sørlia og Åsegarden går for fullt, og Bunde holder høy fart. Men det gjør også en Ford Transit som kommer bak han. Han oppdager Bunde for sent. Bilen dundrer inn i den løpende kroppen bakfra, i en fart senere beregnet til 80 kilometer i timen.

Traumealarmen går. Full utrykning fra blålysetatene.