Har kun to valg dersom spillerne skal få passform på draktene

Ny draktfarge eller eget design utenom katalogvare. Det er eneste måte for Medkila å kunne få drakter formet for kvinner og jenter.

DRAKTVALG Hvis Medkila-spillerne skal slippe å bruke drakter tilpasset menn, må klubben enten tillate fargebytte for jentelag og 1.-divisjonslag eller spesialbestille egendesignede modeller. Fra venstre i bakgrunnen ses Liv-Solveig Miklegard, Kim Dolstra (med ryggen til), Ida Nylund, Silje Johansen og Mette Skau. Foran fra venstre: Martine Brustad, Ida Fossem og Camilla Dyring Hansen. 

sport

I går fortalte fotballspiller Mette Skau at hun i samtlige 12 sesonger har spilt i 1.-divisjon og Toppserien iført drakter for menn. Hun mener utvalget for jenter og kvinner i fotball er begrenset, også når det gjelder sko, og syns det er kjønnsdiskriminerende. Hvis Skau fikk velge, ville hun hatt på både drakt og shorts tilpasset kvinner.


To alternativer

Det er ikke det enkleste å få til, bekrefter Jostein Kajander, som er daglig leder ved G-Sport Kanebogen, som er leverandør av sportsbekledning for en rekke idrettslag i Harstad og omegn.