– Hvis jeg fikk velge, ville jeg tatt drakt og shorts tilpasset en kvinnelig kropp, men vi orker ikke å ta alle kamper

Mette Skau har i 13 sesonger spilt i herredrakt for Medkilas kvinnelag.

ERFARING: Medkilas har ikke hatt drakter tilpasset kvinner i alle årene Mette Skau har vært på a-laget. - Til slutt blir du vant, sier Skau, som syns det er bra, spesielt for de yngste, at debatten er i gang. 

sport

Shortsdebatten pågår nasjonalt om jentene skal få velge bort hvite og gjennomsiktige shorter. Medkilas erfarne forsvarsspiller Mette Skau (29) syns det er flott at jenter står fram og stiller krav.

Ba om å få slippe de hvite shortsene: Glad for å bli hørt på da de ville bytte farge

Spillere i Kilkam følte seg ukomfortable og ba trenerne sjekke om klubben kunne endre farge på shortsene. De fikk det som de ville.


– Jeg kan skjønne dagens unge spillere. Akkurat nå er jeg kommet til et punkt der jeg ikke gidder å kreve at Medkila skal bytte ut hvite shortser, men jeg forstår at yngre spillere syns det er både ubehagelig og rart, sier Skau.