Brasiliansk jiu-jitsu vokser i Harstad:

Hekta på bakkekamp

De som gir brasiliansk jiu-jitsu et par uker er virkelig i fare for å bli hektet.

FOLKSOMT: På gymmen i Samasjøeen var det folksomt i helga. Instruktør Ole Simen Orningård (nærmest i hvit drakt) hadde intensive økter med bakkekamp på matta sammen med mange andre medlemmer i klubben. Foto: Ivar Hjelvik 

sport

Det sier instruktør i Harstad BJJ, Ole Simen Orningård. Han beretter om at harstadværinger oppdager klubben i stadig større grad. I øyeblikket har han rundt 30 mattekjempere i klubbens medlemsregister. Og stadig kommer det til medlemmer som er nytent på denne relativt nye idretten i Harstad.

– Det er en idrett hvor det å tilegne seg de ulike teknikkene er viktig. Samtidig er det ikke en sport med innslag av spark og slag. Ofte blir utøverne rett og slett bitt av basillen. Gi det to uker, og man er solgt, forklarer Orningård om den spesiellekampsporten.