Tok sin første NM-medalje

Jakob Skillingstad hadde et tøft utgangspunkt før langrennsdelen av NM-konkurransen. Men offensive Skillingstad viste råskap i langrennssporet og tok hjem sin første NM-medalje.

BRONSEMEDALJØR: Jakob Skillingstad (t.h.) sørget for å gå seg opp fra niende- til tredjeplass under årets normaløvelse under junior-NM på Rena lørdag. Derfor har Skillingstad sikret seg sin første NM-medalje i kombinert noensinne. Her sammen med gullvinner Emil Ottesen (i midten) og Sebastian Østvold. Foto: privat 

sport

For han hadde slett ikke noen ideell utgangsposisjon før hopprennet under lørdagens junior-NM på Rena. I hoppbakken var han kun niende best, før han la ut på sin 10 kilometer i ikke alt for krevende løyper.

– Det som var min tanke var jo å nærme meg en gruppe med fire løpere, som hadde rundt 50 sekunder til gode på meg i hopprennet. Da var det bare å sette fart, sier den 17-årige kombinertløperen fra Jektholtet.