Varmer opp til sommerens storsatsing med fire tøffe dager i Spania

Duoen forbereder seg til et 300 kilometer langt ritt til sommeren. Første utholdenhetstest er i Spania.

I TERRENGET: Åge Bunde og Bernhof Hansen skal tilbakelegge mil etter mil i terrenget i løpet av året, og innleder sesongen med Costa Blanca Bike Rice. 

sport

Åge Bunde (40) og Bernhof Hansen (57) fra Harstad Cykleklubb starter torsdag på firedagersrittet Costa Blanca Bike Race, som går i og rundt fjellene på spanskekysten. Tre krevende etapper på rundt 6 mil, samt en 17 kilometer lang tempoetappe, venter i dagene som kommer. Sistnevnte går fra et bysentrum gjennom trange gater og bratte trapper, og ender på en fjelltopp på 360 meter over havet.

Vil på pallen, og helst vinne

Det store målet er lenger fram, nemlig Offroad Finnmark i juli. Veien dit går via etapperittet i Spania til Fatbike Alta i februar, Skaidi Fatbike i mars og deltakelse i det meste av ritt i landsdelen fram mot 300-kilometeren i juli – verdens tøffeste terrengsykkelritt.