Utarbeider 40-millionersprosjekt:

Vil ha fartsløyper til Møkkelandsvannet

Hvis farten på prosessen går fort nok, håper Sollifjellet å sende første løper utfor i 2022–2023.

SATSER: Daglig leder Knut Granås i Sollifjellet Alpinsenter og styreleder Trond Viggo Opdal i Harstad Alpinklubb på toppen av Sollifjellet, som i løpet av få år kan få traseer til alle disipliner. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø 

sport

Sollifjellet Alpinsenter har så vidt rukket å åpne den nye barnebakken til 14 millioner kroner før neste prosjekt er i gang. Ambisjonene er å få internasjonalt godkjente traseer for fartsdisiplinene super-G og utfor.

Trenger høydemeter

Det er ikke mulig i eksisterende anlegg. Fjellet mangler høydemeter der start er i dag 518 meter over havet med målgang på 250 meter. Minimumskravene for senior er 350 meter for super-G og 450 meter for utfor.