Overgangsstudio: Sjekk siste nytt her

Har din klubb hentet en ny spiller eller trener før eller i løpet av 2020-sesongen? Vi følger ryktene og overgangene i lokalfotballen her.

Kontraktssigneringer er i gang, og vi oppdaterer så fort vi får tips om nye overganger og avtaler.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

sport

Det er mange brikker som skal på plass for de lokale klubbene når fotballsesongen er i gang for enkelte, og kanskje skal i gang i løpet av høsten på kretsnivå. ht.no registrerer overgangsnyhetene både for kvinner og menn, fra toppnivå til og med 5.-divisjon.

Tips oss på sms eller e-post (sporten@ht.no) - også om treneransettelser og overganger som allerede er i boks.

25. september. Forlater uten å ha spilt offisielle kamper: Osayd Turkman skulle ha spilt 4.-divisjonsfotball for Grovfjord i år, men koronasituasjonen gjorde at det aldri ble offisielle kamper i oransje. Imidlertid rakk Turkman å spille treningskamp før pandemien stanset all idrett i mars. Ny klubb er Storelva. Turkman spilte for HIL til og med 2017, og var én sesong både i Medkila og Landsås før overgangen til Grovfjord.

TRIO: Stian Reppen Pettersen (t.v.), Osayd Turkman (i midten) og Per Christian Ingebrigtsen skulle alle bli å se i Grovfjord-drakt i år. Slik gikk det ikke.  Foto: Ivar Hjelvik

25. september. Klare for Medkila: Tobias Isaksen har tatt overgang til Medkila fra Eidskog hvor han spilte 4.-divisjonsfotball i fjor. Det er også klart at Håvar Ødegaard Hamnes er spillerklar for Medkila på overgang fra Aksla.

21. september: Enda en dommer forlater HIL: Ti dager etter at ungdomsdommer Edvard Tanawat Johannessen forlot HIL til fordel for en dommergjerning i FK Landsås, forlater også Abel Yonas Asmelash klubben. Asmelash skal dømme for Kvæfjord IL.

15. september. Spilleklar på jubileumsdag: Camilla Dyring Hansen slår følge med Martine Olsen, som 10. september formelt ble spilleklar for Tromsø IL. Dyring Hansen har i liket med Olsen flyttet til Tromsø på grunn av studier, og tar farvel med barndomsklubben Medkila etter tre sesonger i a-lagsstallen i Toppserien og 1.-divisjon.

Camilla Dyring Hansen har byttet klubb i forbindelse med studier.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

11. september. Dommer skiftet klubb: Ungdomsdommer Edvard Tanawat Johannessen har representert HIL som fløyteblåser så langt. Fra og med 11. september skal han dømme for FK Landsås.

10. september. Medkila-spiller til TIL: Martine Olsen debuterte for Medkila i Toppserien i 2017 og kan se tilbake på tre sesonger på a-laget på nasjonalt nivå. Neste stoppested er Tromsø IL.

10. september. Glimt-overgang i boks: Emrick Hind Schjelderup skal spille for Bodø/Glimt i høst og i årene som kommer. Harstadværingen tar overgang fra HIL i forbindelse med skolegang og fotballsatsing ved Norges Toppidrettsgymnas i Bodø.

7. september. Klar for tysk fotball: Engelskmannen Jonathan Olaoye har forlatt HIL og norsk fotball. Nytt stoppested er tysk fotball på lavere nivå. Spissen er klar for SG Johannesberg, som hører til i byen Fulda nær grensene til Thïringen og Bayern. Olaoye fikk 28 kamper for a-laget og fire skåringer i 3.-divisjon. Han var også toppskårer for rekruttlaget i 5.-divisjon i sin første sesong i Harstad.

GLEDE: Jonathan Olaoye noterte sitt første mål på allnorsk nivå da han fastsatte resultatet til 3-1 for HIL i kampen mot Sortland i 2018.  Foto: Stian Storhaug

4. september. Klubbskifte: Håkon Aleksander Nilssen er spilleklar for Sortland. Tenåringen er tidligere registrert med aldersbestemte kamper for Lødingen til og med 2017-sesongen.

3. september. Fra Sortland til Medkila: Vilde Lyngstad er offisielt klar for Medkila på overgang fra Sortland. Medkila har tidligere annonsert klubbskiftet. Lyngstad går inn i rekruttstallen. Hun kommer fra 2.-divisjonsspill med Sortland, og står med 15 seniorkamper for klubben.

2. september. Prøver seg i HIL: Aleksander Johan Hanssen Kristiansen har tatt overgang fra Kvæfjord til HIL. Tenåringen spilte to kamper for Kvæfjord i 5.-divisjon i 2019.

2. september. Klar for Medkila: Kristoffer Antonio Montes Pedersen debuterte i 4.-divisjon i 2019 da han fikk fem kamper for rekruttlaget til HIL - fire av disse fra start. Han har nå vendt tilbake til Medkila, som han spilte for til og med 2016.

1. september. Forlater Ibestad: Trygve-Tobias Johansen forlater moderklubben Ibestad etter to sesonger med a-lagsfotball i 5.-divisjon. Han har tatt overgang til Medkila, og er kampklar fra månedsskiftet.

27. august. Fra Kvæfjord til HIL: Herman Ahmad Hajani er spilleklar for HIL på overgang fra Kvæfjord. Den snart 16-årige spilleren debuterte i 5.-divisjon for Kvæfjord i fjor, og fikk ni kamper, ifølge statistikken på fotball.no.

26. august. Fram og tilbake: Darko Arsov gikk fra Landsås til Medkila før høstsesongen i fjor, og spilte de siste kampene og opprykkskvalifiseringen der Medkila snublet mot Hardhaus. Nå har Arsov returnert til Landsås hvor han seniordebuterte for b-laget i fjor vår.

19. august. Satser på fotball i Bodø: Skånlendingen Mathea Sivsdatter-Hermansen er klar for Grand Bodø. Hun forlater Medkila, hvor hun har spilt for og trent med rekruttlagene i 2.-divisjon siden juni i fjor.

18. august. Flytter til Harstad: Sarah Bendiksen tar steget fra Kabelvåg til Medkila for å utvikle seg videre som fotballspiller, og skal kombinere satsing med videregående skolegang. Bendiksen spilte i 2019 for guttelaget til Kabelvåg i 16-årsserien, og var også i troppen til 5.-divisjonslaget for menn ved ett tilfelle.

17. august. Til serbisk klubb: Fjorårets spillende trener for Medkila i 5.-divisjon, Nikica Kosutic, har fått overgangen til den serbiske klubben FK Jadran Golubinci godkjent. Kosutic kom til Harstad i 2017 og spilte for HIL i to sesonger før han ble engasjert av Medkila.

FLYTTER: Nikica Kosutic reiser hjem etter drøyt tre år i Harstad.  Foto: Andreas Isachsen

16. august. Fra Landsås til Kilkam: Kevin Olsen er spilleklar for Kilkams juniorlag. Han har gått ungdomsgradene i FK Landsås, og spilte i 2019 11 kamper for klubbens b-lag i 5.-divisjon.

14. august. Tenåringer klare for HIL: Jonas Kjærsrud og Tobias Robertsen Schjelde tar overgang mellom naboklubbene Landsås og HIL. Begge er spilleklare for sistnevnte fra og med 15. august. Kjærsrud er den mest erfarne av juniorene. Han fikk 12 kamper for a-laget til Landsås i 4.-divisjon i 2019, mens Robertsen Schjelde har fem kamper for b-laget i 5.-divisjon.

3. august. Fra HIL til FK Bratstvo: Predag Milakovic spilte for hIL både i 2018 og 2019, og står med 21 kamper for klubben. Nå er han klar for FK Bratstvo 1946 på nivå tre i det serbiske ligasystemet.

31. juli. Henter fart i 1.-divisjon: Anja Rasmussen går på utlån fra toppserieklubben Kolbotn til 1.-divisjonsspill for Øvrevoll Hosle. Grovfjord-kvinnen har spilt for Kolbotn i to sesonger etter at hun ga seg i Medkila.

Grovfjordringen Anja Rasmussen skal bygge seg opp etter fjorårets skadeplager.  Foto: Ann Eli Edvardsen

15. juli. Utlånsavtale: Fredrik Jenssen er klar for et utlån i Landsås. Jenssen har siden siste del av juni 2019 vært HIL-spiller, og fikk blant annet fire kamper for a-laget på nasjonalt 3.-divisjonsnivå. Han spilte i 2018 og halve 2019 i Medkila etter overgang fra Kvæfjord.

1. juni. Prøver seg i Medkila: Mjølner-talentet Mina Marie Frantzen er formelt klar for Medkila, og midtbanespilleren tas direkte inn i 1.-divisjonsstallen. Frantzen spilte for Mjølners 2.-divisjonslag til hun sommeren 2019 røk korsbåndet på en nasjonal talentleir.

FORNØYDE: Trener Margunn Haugenes er fornøyd med at Mina Frantzen, en av regionens talenter, slutter seg til Medkila. 

16. juni. Anders Karlsen er klar for Landsås igjen: 23-åringen som spilte i Landsås fra 2015 til 2017 kommer fra Skarp og skolegang i Tromsø. Han har også 2-. og 3.-divisjonserfaring fra Medkila.

10. juni. Dommer bytter klubb: Vidar Dinesen skal dømme for Medkila IL i 2020. Han har tidligere representert FK Landsås.

2. juni. Flere ungdommer til HIL: Tidligere har vi meldt om seks spillere til HIL fra Brage Trondenes. Ytterligere tre er klare. Disse er William Bergli Kristensen, Fredrik Aronsen og Sigve Larssen.

14. mai. Seks ungdommer klare for HIL: Mika Askelund, Jesper Aspelund, Noah Johansen, Nicholas Johnsen, Adrian Markussen og Steffen Aronsen har tatt overgang fra Brage Trondenes til HIL. De fem førstnevnte ble klare 14. mai, mens Aronsen var sjekket inn 5. mai.

Nicholas Johnsen, Noah Johansen, Steffen Aronsen er klare for HIL. 

15. april: Torblå vender tilbake: Truls Torblå har signert kontrakt med HIL, i første omgang til midten av august, og kommer tilbake til klubben etter to sesonger for Mjølner i 2.-divisjon. Les mer om saken her!

29. mars. Lorentzen med overraskende retur: Robin Lorentzen skal igjen spille for HIL, og overgangen fra fjorårets 1.-divisjonsklubb Tromsdalen er i boks, melder HIL. Les om overgangen her, og få med deg Lorentzens begrunnelse for klubbskiftet her.

23. mars. Ny signering for Liland: Eilif Eriksen er nå klar for Liland IF, som spiller i 5.-divisjon. Tidligere har Eriksen spilt for Tromsøysund FK, samt Skånland OIF. For Liland vil Eriksen være en solid forsterkning som bidrar med både duellkraft samt god pasningsfot, og er tiltenkt plass på midbane/kant, skriver klubben i en e-post til Harstad Tidende.

KLAR: Eilif Eriksen skal spille for Liland kommende sesong.  Foto: privat

23. mars. Prøver lykken i Sverige: HIL-spiller Ivan Moran har signert for den svenske divisjon 2-klubben KSF Prespa Birlik, melder spillerne selv på Facebook. Les mer om saken her!

14. mars. Ny klubb før Evensen: Kvæfjerdingen Knut-Jørgen Evensen er spilleklar for Oslo-klubben Frigg. Han tar overgang fra Mjølner, som han spilte 19 kamper for i fjor. Evensen spilte nærmere 60 kamper for HIL før han tok overgang til Stabæk i august 2017. Han spilte for b-laget til bæringene i 2018. Frigg skal spille i 3.-divisjon avdeling 4 kommende sesong.

TIL FRIGG: Knut-Jørgen Evensen har funnet sin neste klubb.  Foto: privat

13. mars. Overgang formalisert: Det har lenge vært kjent at tidligere Medkila- og Landsås-spiller Edvard Langnes skal spille for Skånland OIF i 3.-divisjon når sesongen kommer i gang. Signaturen til spilleren ble festet til kontrakten for noen dager siden, og nå er overgangen bekreftet av Norges Fotballforbund.

Edvard Langnes brakk hånden da han spilte for SOIF i en turnering i januar, og kontraktsarbeidet ble satt på vent.  Foto: Skånland OIF

13. mars. Klar for Ottestad IL: Mangeårig Skånland OIF-spiller Stian André Pettersen har tatt overgang og er bekreftet klar for 4.-divisjonsklubben Ottestad, som holder til på andre siden av Stangebrua fra Hamar. A-laget endte på 6.-plass i fjorårets seriespill. Pettersen har over 60 seniorkamper for SOIF, de fleste for a-laget, og spilte sin siste a-kamp i 7-0-seieren over Ballstad i august.

12. mars. Bekreftet overgang til Grovfjord: Marcus Ursin Ingebrigtsens overgang fra HIL til divisjonskonkurrent Grovfjord er bekreftet. Fjorårets HIL-kaptein vil være spilleklar fra og med 13. mars. Ursin Ingebrigtsen akslet Grovfjord-trøya i treningskamp lørdag 7. mars, og ble tomålsskårer i 2-1-seieren over Sortland.

KLUBBSKIFTE: Marcus Ursin Ingebrigtsen har gjort sitt for HIL og skal i stedet spille mot moderklubben når fotballsesongen kommer i gang.  Foto: Ivar Hjelvik

8. mars. Tidligere HIL-spiller til Storelva: Ali Ahmed Mohammed var en del av HILs lovende 97-årgang, som blant annet kom til kvartfinale i Piteå Summer Games i 2010 og tok sølv samme sted året etter. Hans siste registrerte kamp for HIL var i 2015. Nå er han tilbake på banen, denne gang for 4.-divisjonsklubben Storelva, som spiller i Troms.

5. mars. Spilleklar for Medkila: Det har vært kjent siden slutten av januar, og nå er også det formelle avklart. Sara Berntsen er spilleklar for Medkila på overgang fra Grand Bodø. Den offensive midtbanespilleren går i første omgang på utlån fra 2.-divisjonsklubben til 1.-divisjonsspill i Harstad, ifølge Norges Fotballforbund.

KLUBBSKIFTE: Sara Berntsen fra Grand Bodø har bestemt seg for å prøve lykken i Medkila. Her fra en treningssamling med Medkila i desember.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

3. mars. Grytøy-signering: Christoffer Fjæran Bjørnson står oppført med én kamp for Landsås - et innhopp i 2-0-seieren over Leknes 6. august i 2016. Nå er Gjøvik-mannen spilleklar for Grytøy. Tidligere har Bjørnson spilt 4.-divisjonsfotball også for Redalen, Sund og Vind.

27. februar. Bekreftet klar for Grovfjord: Det har vært kjent en stund, men først nå er overgangen til Per Christian Ingebrigtsen fra Medkila til Grovfjord klar. - Pekka blir med sin kompromissløse spillestil en viktig spiller i en tøff 4. divisjonsavdeling, skriver klubben på grovfjord.no. Ingebrigtsen har tidligere spilt for HIL, Landsås, Randaberg og Medkila.

25. februar. Forlater Grovfjord etter én sesong: Gaute Roaldsen kom til Grovfjord fra Salangen før 2019-sesongen. Nå vender han tilbake til samme klubb. Gratangsværingen fikk 14 kamper for Grovfjord sist sesong - for øvrig hans andre periode i klubben. Den første var i 2013. Etter den tid har han to sesonger i Manglerud Star og tre år i Salangen, som for andre gang får glede av spilleren.

22. februar. De søkte trener, og her er han som slo til: Harstad Damefotball spiller i 2.-divisjon, og laget ønsker å ta et nytt steg sportslig. For å klare det har spillerne gått ut og etterlyst en trener. Den saken kan du lese her. Jentene har fått en kar på kroken. Erlend Aspaker Nilssen overtar for fjorårets spillende trenere. Aspaker Nilssen kommer fra Medkila hvor han inntil i fjor var trener for ett av klubbens jentelag.

Erlend Aspaker Nilssen ble presentert av Harstad Damefotball på 2.-divsjonslagets Instragram-konto.  Foto: Harstad Damefotball

18. februar. Prøver seg i Landsås: 17-åringen Thomas André Nikolaisen har tatt overgang fra Skånland til Landsås, og debuterer samme dag som han formelt er spilleklar i tirsdagens treningskamp mot Sortland. - Thomas har til nå vist at han har stor arbeidskapasitet og en bra hurtighet. Han fremstår også som en spiller med gode holdninger, melder Simen Risbøl i trenerteamet til FK Landsås. Kantspilleren har 19 kamper og fire skåringer for SOIFs rekruttlag i 5.-divisjon.

Thomas André Nikolaisen 

13. februar. Fikk ikke ny kontrakt - legger opp: Daniel Edvardsen fra Harstad er ferdig som fotballspiller i en alder av 28 år. Edvarden fikk ikke ny kontrakt med Sandnes Ulf før jul, og har etter betenkningstid kommet til at han legger opp. – Det er et tøft valg å legge opp. Men også noe jeg er bekvem med, sier Edvardsen.

13. februar. Duo med ny HIL-kontrakt: Harstad Idrettslag melder på sin facebookside at Fredrik Lindquist og Thomas Skoglund Windstad har signert kontrakt for 2020-sesongen. - To veldig gode representanter for årets a-lag. Begge er treningsvillige, seriøse og har gode holdninger. Noe som er et klart og tydelig krav fra trenerne Rune Andre Olsen og Runar Normann. De spillere vi skal ha med oss i årets spillerstall, skal være treningsvillige og pålitelige, og de skal representere klubben med gode holdninger, er klar og tydelig tale fra trenerne, skriver Harstad Idrettslag på Facebook. Lindquist har 51 a-lagskamper og fire skåringer for HIL, mens Skoglund Windstad står bokført med 82 kamper og 30 skåringer.

Fredrik Lindquist og Thomas Skoglund Windstad har signert ny avtale med HIL  Foto: Harstad Idrettslag

12. februar. Ikke akkurat sprintrask overgang: Martin Rypdal er kjent for å forflytte seg raskt, men kanskje ikke denne gang. Onsdag er det klart at Rypdal har tatt overgang fra Grovfjord til Hamna. Rypdal har ikke spilt for Grovfjord siden 2008 da han skåret ett mål på fem opptredener i den oransje trøya. 39-åringen er mest kjent fra friidrettsbanen. Han er flere ganger norgesmester i friidrett på 60, 100 og 200 meter, samt stafett.

Martin Rypdal spilte for Grovfjord tilbake i 2008. Her fra kamp mot Medkila der han noterte seg for skåring. 

11. februar. Går løs på ny sesong i Modum: Harstad-mannen Jan Hugo Simonsen bekrefter at han er klar for sin andre sesong for Modum fk. Simonsen var spilleren med flest minutter spilt for Modum i 2019 sesongen. Laget var ett poeng fra kvalifiseringsspill for 3.-divisjon.

Tidligere HIL og Medkila-spiller Jan Hugo Simonsen fortsetter i Modum. 

8. februar. Tok overgang fra Landsås til Skjervøy: Mats Mehus er spilleklar for Skjervøy på overgang fra Landsås. Mehus har ikke spilt regelmessig for Landsås siden 2017-sesongen da han flyttet fra Harstad. I fjor spilte han sin siste kamp - og sesongens eneste opptreden i Landsås-trøya - i 5.-divisjonskampen for b-laget mot Ibestad 30. mai. Mehus har vært i Landsås siden 2012 da han kom til klubben fra Medkila.

8. februar. Andreassen tilbake i 3.-divisjon: Fjorårets HIL-spiller, Sebastian Andreassen er klar for Skånland. I 2019 spilte han for HIL, mens han i 2018 var en del av Skånlands 4.-divisjonsmannskap.

7. februar: Kristiansen bytter beite: Flerårig Medkila-spiller Emilie Kristiansen bytter klubb i Tromsø, og skal spille for TIL i 2.-divisjon neste sesong. I 2019-sesongen var Ibestad-kvinnen en del av Fløya. Mike McCabes disipler vant 1.-divisjon, og spilte opprykkskvalik mot Lyn.


7. februar: Trenerduo presentert: Liland IF er godt i gang med sesongoppkjøringen til årets 5-divisjon. Nytt av året er et nykomponert trenerteam. I 2020 vil Liland trenes av duoen Andreas Nikolaisen (hovedtrener) og Preben Jensen (assistenttrener). I tillegg vil trenerteamet bestå av Mads Tollefsen, som sportslig tilrettelegger og Andreas Bruun som materialforvalter. Andreas Nikolaisen har kom til klubben foran 2019 sesongen, og har tidligere spilt for samarbeidslaget Gratangen/Bjerkvik/Grovfjord. Preben Jensen har vært med siden oppstarten av seniorlaget i 2016, og bidrar til å sikre kontinuitet i gruppa. På spillersiden er det foreløpig kun en nysignering, men flere nykommere vil være klar for Liland i nær fremtid. Den inntil videre eneste nysigneringen er Jonas Martnes, som tidligere har spilt for Sørvikmark IL.

TRENERDUO: Preben Jensen og Andreas Nikolaisen har signert som trenere for Liland i 5.-divisjon.  Foto: Liland IF

6. februar. Varsku her! Ekspert på langskudd gjør comeback: Elisabeth Lindstrøm Hansen vil igjen bli å se på fotballbanen. Denne gang for Kilkams nyetablerte 2.-divisjonslag. Formelt gikk overgangen fra Medkila i orden fredag. Lindstrøm Hansen har 74 serie- og cupkamper for Medkila på nasjonalt nivå, og var på høyden i perioden 2008-2010 inntil et stygt beinbrudd i vårsesongen 2010 da Medkila senere rykket opp til Toppserien for andre gang. Lindstrøm Hansen gjorde seg bemerket for kompromissløst duellspill, men kanskje aller mest for sine harde skudd fra distansen. Best huskes hun for vinnermålene mot Byåsen fem minutter på overtid i 2005 og Haugar i 2009, samt skåringen fra 40 meter mot Gjøvik samme år.

TILBAKEBLIKK: Elisabeth Lindstrøm Hansen jubler for en skåring på skudd fra 40 meter for Medkila i 1.-divisjon i 2009.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

3. februar. Endelig fikk SOIF signert nye spillere: Duoen Ola Antonsen-Meløy og Joakim Istad Larsen er klare for 3.-divisjonsklubben Skånland OIF. Angriperen Antonsen Meløy kommer fra Lofoten der han står bokført med 31 skåringer på 71 kamper. Istad Larsen har spilt G16, junior og c- og b-lagsfotball for HIL fra og med 2017 og er et mer ubeskrevet blad. Les mer om saken her!

3. februar. Amerikaner tar overgang fra Medkila til 2.-divisjonsklubb: Imani Dorsey er spilleklar for 2.-divisjonsklubben Gimletroll fra Kristiansand på overgang fra Medkila. Amerikanske Dorsey var en ruvende forsvarskjempe for Medkila i 1.-divisjon i 2007, men har siden ikke spilt aktivt. 37-åringen kan være på vei tilbake på banen 13 år senere, nå for en lokal klubb i Kristiansand der hun er bosatt. Etter det ht.no erfarer, skal hun i første omgang trene med b-laget. Overgangen er formalisert slik at hun også kan spille kamper.

Imani Dorsey storspilte i sin første hjemmekamp for Medkila i 2007. I 2020 kan det bli et comeback på fotballbanen.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

31. januar. Grovfjord henter fra konkurrent: Nok en spiller er på vei inn hos 4.-divisjonsklubben Grovfjord, som har fått fart på spillerjakten etter annonseringen av trenertrioen Eirik Christensen, Thomas Bergland og Agnar Christensen. Bare to dager etter at Grovfjord sikret seg erfarne Stian Reppen Pettersen fra Medkila, er det bare formaliteter som gjenstår før den offensive midtbanespilleren Osayd Turkman er klar på overgang fra Landsås, melder grovfjord.no. Etter det Harstad Tidende forstår, gjenstår at Turkman ordner opp i sine forpliktelser overfor klubben han skal forlate.

FORLATER: Osayd Turkman forlater Landsås etter bare én sesong i klubben.  Foto: Ivar Hjelvik

30. januar. HILs dødballekspert klar for Mjølner: Marchus Kajander har for lenge siden gitt beskjed om at han ikke aktet å bli med HIL ned fra allnorsk 3.-divisjon til kretsserien i 4.-divisjon. Nå er det klart hvor ferden går videre for lofotværingen. Han har signert en toårsavtale med Mjølner. Spillerne bekjentgjorde overgangen på sin facebookprofil. Den er også omtalt i Narvik-avisa Fremover. - Kajander har skrevet under for to år. Det er vi veldig godt fornøyd med. Han var ønsket av både trener Jan Tore Bakli og meg. Han blir ei forsterkning. Marchus har en veldig bra høyrefot, en veldig bra frisparkfot, sier a-lagsansvarlig Frank Aanes Andersen til Fremover. Kajander spilte 48 kamper og skåret ti mål for HIL i løpet av to sesonger i gult og svart. OPPDATERT! Overgangen er formelt i orden 3. februar og Kajander er spilleklar for Mjølner fra og med 4. februar.

30. januar. Hustad fra Medkila til Hønefoss: Maria Hustad fra Fjelldal har signert en ettårskontrakt med Hønefoss, som er konkurrent av Medkila i 1.-divisjon. Hustad spilte det meste av fjorårssesongen i Medkila på utlån fra Lyn, og er en rutinert spiller med 106 kamper på eliote- eller 1.-divisjonsnivå. - Jeg tok kontakt med spilleren tidlig i januar og hun takket ja til å trene med oss ut januar måned, forteller Jan Gundro Thorstensen til honefossbk.no. - Hun er en spiller med fantastiske gode holdninger og har kommet fint inn i spillegruppen. Det er med stor glede at vi nå kan meddele at hun har signert kontrakt med oss for 2020 sesongen, sier treneren.

Maria Hustad ble torsdag 30. januar presentert som ny spiller i Hønefoss.   Foto: honefossbk.no

29. januar. Gjør comeback og gjenforenes med tidligere trener: Stian Reppen Pettersen har holdt seg borte fra fotball siden Medkilas a-lag ble trukket fra 4.-divisjon før fjorårssesongen. Den erfarne midtbanespilleren snører på seg skoene igjen. Denne gang for Grovfjord, bekrefter nyansatt trener Thomas Bergland overfor ht.no. Reppen Pettersen har 13 sesonger for moderklubben Medkila, og bidro godt da laget spilte seg opp fra 4.-divisjon til nasjonal 2.-divisjon i årene 2012-2014. Han har også spilt for Landsås i kretsserien i 2011. - Vi ønsker Stian velkommen og lykke til i årets sesong, melder Bergland. Fotballforbundet bekrefter overgangen, og Reppen Pettersen er formelt spilleklar for Grovfjord 30. januar.

TILBAKE: Stian Reppen Pettersen i aksjon for Medkila mot Grovfjord i 2018 på Sletta. Nå blir gressmatta hans nye hjemmebane.  Foto: Solveig Marie Hokland Larssen

28. januar. Video setter fart i rykter: Tidligere proffspiller Jim Johansen, med bakgrunn på nasjonalt nivå fra Strømsgodset, Bodø/Glimt og Bryne, stilte tirsdag opp i en video på facebooksiden til FK Landsås sitt a-lag. Der er Johansen iført overtrekksgenser fra Landsås, og han banker på klubbemblemet på brystet før han holder opp en spillerdrakt og smiler. Johansen har tidligere uttalt at han ønsker å spille fotball i 2020, og det kan bli for en lokal klubb i hjembyen Harstad. Johansen har ikke spilt aktivt siden 2017-sesongen i Notodden. Den opprinnelige Kilkam-spilleren og tidligere HIL-toppskåreren har lite å si om videoen. - Ingen kommentar. Den som vet, den vet, sier Johansen kryptisk.

28. januar: Norberg klar for Lyngen/Karnes: Mangeårig SOIF-spiller og tidligere Medkila-spiller Håkon Norberg spilte i 2019 for topplaget Krokelvdalen i 4.-divisjonsavdelingen i Tromsø. Nå går han løs på en ny oppgave og blir spillende hovedtrener for Lyngen/Karnes, som endte på 9.-plass i samme divisjon, melder klubben på sin nettside. Senest i helgen bidro Norberg for SOIF under iTromsø Cup i Skarphallen.

Lyngen/Karnes presenterte Håkon Norberg som ny hovedtrener på klubbens hjemmeside.  Foto: Skjermdump

27. januar. Bergland blir Grovfjord-trener: Thomas Bergland trente HIL i fjor sammen med Jostein Kajander, men fikk ikke ny kontrakt etter nedrykket. Mandag ettermiddag har Grovfjord presentert Bergland som likestilt hovedtrener sammen med Eirik Christensen. Agnar Christensen er den tredje i teamet. Han skal være hjelpetrener og mentor. Grovfjord har foreløpig kun omtalt ansettelsen på klubbens facebookside. "Styret i klubben er svært fornøyd med å ha fått Thomas med på laget og anser den totale pakken som ei svært god løsning for klubben. Thomas vil ha ansvar for ei spillergruppe i Harstad", skriver Grovfjord IL.

NY JOBB: Thomas Bergland blir trener for Grovfjord og skal i 2020 lede laget mot sin forrige klubb HIL.  Foto: Ivar Hjelvik

27. januar. Muntlig avtale med offensiv midtbanespiller: Medkila IL har sikret seg den offensive midtbanespilleren Sara Berntsen, som tar overgang fra Grand Bodø. - Hun kommer inn med kvaliteter som vi har manglet: Hurtighet, løpskraft og evne til å true bakrom fra sin midtbaneposisjon, sier Medkila-trener Margunn Haugenes. Les hele saken her!

27. januar. Spiss takker nei til kontrakt: Medkila IL bekrefter at det likevel ikke blir en overgang for Inger Vadder Sandland. Snøgg-spilleren har besøkt Harstad og deltok for 1.-divisjonslaget i ei turnering, og uttalte seg positivt til å være med på et kult prosjekt. Søndag kveld takket hun likevel nei til tilbudet fra Medkila.

27. januar. SOIF nærmer seg kvartett: Ola Johan Antonsen-Meløy fra Lofoten, Edvard Langnes fra Krokelvdalen og HIL-spillerne Joakim Istad Larsen og Sebastian Andreassen skal ha takket ja til å spille for 3.-divisjonsklubben Skånland kommende sesong. SOIF-trener Tor Anders Hustad sier muntlig enighet og håndtrykk er utvekslet, men papirarbeid gjenstår. - Tiden strakk ikke til i helga, men vi er enige, sier Hustad.

SPISS: Ola Johan Antonsen-Meløy skal ha bestemt seg for en overgang til SOIF fra Lofoten.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

24. januar. Veteran forlenger med Grovfjord: Karl-Harald Bruun gir seg ikke riktig ennå. Sisteskansen har signert en ny avtale med Grovfjords 4.-divisjonslag, bekrefter 41-åringen. I fjor var han i utgangspunktet HIL-spiller, men tok overgang til Grovfjord da klubben manglet en målvakt. - Avtalen i fjor var at jeg kunne gå tilbake til HIL hvis HIL trenger meg. Jeg skal trene med HIL i år som i fjor, og samme opplegg kan være aktuelt, sier Bruun. Han måtte nærmest fortsette. Bruun har 99 seriekamper for Grovfjord, og når en milepæl neste gang han spiller. Fotballspilleren går løs på sin 23. sesong med a-lagsfotball. Debuten kom for HIL i 1998.

FORTSETTER: Karl-Harald Bruun fyller 42 år på tampen av fotballsesongen. Han har mer å utrette på banen.  Foto: Ivar Hjelvik

22. januar. Norway Cup-helt til HIL: Tobias S. Gjerde var med på å vinne Norway Cup med Brage Trondenes i sommer. I 2020 skal Gjerde spille for HIL. Midtbanespilleren ble hyllet av trenerlegenden og fotballkommentatoren Ivar Hoff da pokalen ble hentet hjem til Harstad. - Hadde jeg vært aktiv i fotballen, så hadde jeg tatt kontakt med hans klubb og hans foresatte for å få han til min klubb, uttalte en euforisk Hoff.

OPPHØYD: Tobias Gjerdes fotballferdigheter fikk fantastiske skussmål fra Ivar Hoff. Foto: privat  Foto: privat

22. januar. Liland-spiller skifter beite: Joachim Røkenes er bokført med 35 kamper og én skåring for Liland i 5.-divisjon de siste tre sesongene. Neste stoppested er Håkvik.

20. januar. Spiss tar overgang til Medkila: Miriam Vilnes Mjåseth skal spille for Medkilas 1.-divisjonslag i fotball kommende sesong, melder Kaupangers kvinnelag på sin facebookside. I helga hadde spissen sine to siste treningsøkter med laget, som rykket ned etter fjorårssesongen. – Det har vært en stor glede å ha henne i spillerstallen vår, og vi ønsker henne lykke til i Medkila, skriver Kaupanger Damelag. Vilnes Mjåset var tilbake i fjor høst etter langvarig skade. Hun er bokført med 46 mål på 57 kamper i cup, 1.- og 2.-divisjon for Kaupanger, og har ti aldersbestemte landskamper fra tidligere. For Norge har hun vunnet åpent nordisk mesterskap i 2016.

TIL MEDKILA: Miriam Vilnes Mjåseth går fra Kaupanger til Medkila, melder førstnevnte klubb.  Foto: kaupangerfotball.no

14. januar. Tobias Nygård Vibe har signert toårskontrakt for TUIL. Nygård Vibe kommer fra Alta. Fotballspilleren fra Lødingen forlot TUIL før 2019-sesongen. Derfra dro han til finske HIFK. Der ble han i seks måneder før han dro tilbake til Norge og Alta.

Tobias Nygård Vibe er tilbake i TUIL-drakten.  Foto: iTromsø

14. januar. Mathias Johnsen blir ikke med Mjølner ned. Johnsen har foreløpig ikke tatt en avgjørelse på i hvilken klubb fotballkarrieren fortsetter.

13. januar. Får svar innen 14 dager: Medkila ønsker å knytte til seg kantspiller Inger Vadder Sandland (20) fra Snøgg og spissen Miriam Vilnes Mjåseth (19) fra Kaupanger. Duoen besøkte klubben i helga og deltok i sjuerfotballturneringen i Narvik. De er reist hjem og skal svare Medkila i løpet av to uker om de slår til og flytter nordover eller ikke.

ØNSKET: Miriam Vilnes Mjåseth og Inger Vadder Sandland er på ønskelista til Medkila. Duoen ga et positivt inntrykk som gjestespillere i helga.  Foto: Josu Media

10. januar. Kvæfjord-duo til Kilkam: Ungguttene Jakob Wulff Iversen og Oliver Nikolai Bendiksen spilte begge et tosifret antall 5.-divisjonskamper for Kvæfjord i fjor. De har meldt overgang til Kilkam og er spilleklare. I Kilkam er det muligheter både på guttelag og juniorlag for tenåringene.

9. januar. Blir ny Skarp-trener: Håvard Fjellvang fra Harstad er presentert som ny trener for 4.-divisjonsklubben Skarp i Tromsø. Han blir sidestilt trener med Vidar Haldorsen. – Skarp er en spennende klubb med et veldig fint anlegg og spennende ting på gang. Det er et forholdsvis ungt lag og jeg har savnet det å være på feltet, sier Håvard Fjellvang, først publisert hos iTromsø.

9. januar. Medkila dropper tysk proff: Angelina Lübcke blir likevel ikke Medkila-spiller i 2020. 28-åringen fikk et tilbud, men det ble gjort retrett fra klubbens side av økonomiske grunner. Medkila reduserer fra to til én heltidsansatt spiller før kommende sesong, bekrefter klubbens styreleder. Les mer om saken her!

8. januar. Overgang klar for spillende trener: Tidligere HIL-spiller Marius Jørgensen er spilleklar for Sortland på overgang fra Melbo, der han var i fjor høst. Jørgensen skal være spillende assistenttrener under nytrener Lars Fagerlirøens ledelse i Sortland.

Sortlands trenerteam består av spillende assistenttrener Marius Jørgensen, spillerutvikler Arne Olav Berg, hovedtrener Lars Fagerlirøen og målvaktstrener Yutthasart Kengkat-Arwut.  Foto: Sortland IL

8. januar. Ettertrakter spiller takker nei til Landsås og SOIF: 5.-divisjons toppskårer, Andreas Jenssen fra Ibestad, har vært innom treninger hos 3.-divisjonsklubben Skånland og Landsås i 4.-divisjon. Begge ønsker spissen, men unggutten tar trolig én sesong til for Ibestad. Jenssen bor i Harstad, og skal trene med HIL. Det bekrefter både HILs sportslige leder Dag-Jøran Olsen og Ibestad-trener Roar Jenssen, som er spillerens far. – Han er ønsket av våre a-lagstrenere, men det blir opp til spilleren og hans foreldre om han også vil ta overgang, enten nå eller senere. Uansett et det uproblematisk å la Andreas trene med HIL, noe han også gjorde i høst. Da sammen med b-laget, sier Olsen. – Så lenge vi stiller lag også kommende sesong, ser det ut til at han blir værende hos oss, sier Roar Jenssen.

TOPPSKÅRER: Andreas Jenssen fra Ibestad er ønsket av mange.  Foto: Vegar Johnsen, Ibestad IL

8. januar. Klar for Kilkams nye 2.-divisjonslag: Maria Nibe Øyen er den første registrerte overgangen for Kilkams nye kvinnelag, som skal spille i 2.-divisjon. Evenskjer-jenta debuterte på seniornivå for Harstad Damefotball i 2.-divisjon i september. Hun var opprinnelig SOIF-spiller på aldersbestemt nivå.

8. januar: Jakter 1.-divisjonsduo: Medkilas får besøk av Snøggs Inger Vadder Sandland (20) og Kaupangers Miriam Vilnes Mjåseth (19) til helga. Begge skal være gjestespillere i forbindelse med ei turnering i Narvik. Les mer hva spillerne selv sier om Medkilas interesse her.

7. januar. HIL henter unggutter fra naboklubben: HILs sportslige leder Dag-Jøran Olsen bekrefter at 16-åringene Amar Zulovic og Adrian Nygaard har signert. Spillerne tar overgang fra naboklubben Landsås, og vil forsøke å spille seg inn i a-lagstroppen. Begge har 4.- og 5.-divisjonskamper for Landsås. Zulovic ser fram til å spille for klubben hvor faren Hilmo var forsvarsspiller på første halvdel av 90-tallet.

HIL: Trenerne Runar Normann og Rune Olsen lar unge spillere få prøve å spille seg inn i a-stallen. 16-åringene Amar Zulovic og Adrian Nygaard har skrevet under på overgang fra Landsås.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

7. januar. Fra Liland til Storhamar: Mossiye Gebremedhin er klar for Storhamar på overgang fra 5.-divisjonsklubben Liland. Gebremedhin debuterte for Lilands a-lag i mai 2018, og bokførte ni kamper for Evenes-klubben.

6. januar. Klar for Mjølner: Toralf Jæger Fagerlirøen er klar for Mjølner på overgang fra Gratangen. 16-åringen debuterte på seniornivå i 5.-divisjon i fjor for samarbeidslaget Gratangen, Bjerkvik, Grovfjord 2.

3. januar. Harstadværing prøver seg i Lyn: Tidligere HIL-spiller Nyemah Brownell er klar for den tidligere storklubben Lyn i 3.-divisjon, meldte vi på ht.no. Han tar overgang fra Ullern, som han har spilt for siden overgangen fra nettopp HIL i 2017. OPPDATERT! Overgangen bekreftet av Lyn 4. januar. - En typisk indreløper med god fysikk, stor løpskraft og flott driv som skal tilføye Lyn noe annet enn det vi har i dag. Nyemah er en rolig og flott type som ønsker å utvikle seg videre som spiller og mener planene vi har i Lyn står i stil med hans egne ambisjoner. En bra tilvekst og vi ser frem mot nytt den nye sesongen, skriver Lyn på klubbens nettside.

Nyemah Brownell presentert i Lyn-drakt. Foto: lyn1896.no 

1. januar. Johansen-comeback i lokal klubb? Jim Johansen kan være på vei tilbake på fotballbanen etter to sesonger på sidelinja. Den tidligere norgesmesteren for Strømsgodset sier at han ikke utelukker spill for en lokal klubb hjemme i Harstad. Johansen har vært på treninger med Landsås. Han spilte for HIL før overgangen til Strømsgodset i november 2009.

1. januar. Nikolaisen blir i Alta: Magnus Nikolaisen blir med overhengende sannsynlighet Alta-spiller den kommende sesongen. Harstadværingen står med åtte sesonger for finnmarksklubben, og står med 92 mål på 231 kamper.

28. desember. Nygård Vibe avslører indisk interesse: Da Tobias Nygård Vibe ønsket seg hjem fra finske IFK Helsingfors før høstsesongen, fikk han tilbud fra både Alta IF og indiske Minerva Punjab. Han valgte førstnevnte. Nå er han igjen på jakt etter ny arbeidsgiver, og avskriver nye kamper for Alta til tross for en fin høst i finnmarksklubben.

25. desember. Medkila-kapteinen forlenger: Den varslede avskjeden blir ikke noe av. Medkilas kaptein Ida Fossem har signert en ny kontrakt, og midtbanespilleren går løs på sin sjuende sesong. 2019 skulle bli hennes siste på grunn av studier, men narvikingen blir værende.

ENIGE: Midtbanespiller og kaptein Ida Fossem og styreleder Ole-Martin Linaker ga hverandre et håndtrykk da kontrakten var signert.  Foto: Medkila IL

18. desember. Trio skal trene Landsås: Landsås tar grep for å henge med i 4.-divisjon. Toppskårer Kristian Ellefsen hentes inn som en del av trenerteamet, opplyser styreleder Kjell Roar Nilsen, som samtidig kan fortelle at trenerbrødrene Eirik og Simen Risbøl fortsetter i sine roller. Eirik Risbøl skal fortsatt være hovedtrener.

TRIO: Trenerbrødrene Eirik (t.v.) og Simen Risbøl utvider trenerteamet. Inn kommer toppskårer Kristian Ellefsen som spillende assistent.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

15. desember. Signerte kontrakt ut 2021: Margunn Haugenes får fornyet tillit som hovedtrener for Medkilas 1.-divisjonslag. Hun er kommet til enighet med klubben om en toårsavtale, og vil ha trent Medkila i fem sesonger når den nye kontrakten utløper. – En toårsavtale er så absolutt en tillitserklæring. Den er jeg glad for, og jeg skal gjøre en god jobb, sier Haugenes.

15. desember. Fotballegende inn i HILs trenerteam: Runar Normann får sin etterlengtede sjanse til å bli fotballtrener. Den tidligere Premier League-proffen har muntlig takket ja til å bli assistenttrener for HILs a-lag under Rune Olsens ledelse. – Fotball er ikke rakettforskning. Det handler mye om erfaring, holdninger og menneskelige egenskaper. Alle som har spilt på det nivået der jeg har vært, har noe å komme med, sier Normann.

14. desember. Nederlandsk proff med ny Medkila-kontrakt: Medkilas styreleder Ole-Martin Linaker bekrefter at klubben har signert proffkontrakt med Kim Dolstra. Nederlenderen var ønsket på langtidskontrakt, men tar i første omgang ett år til. – Vi har diskutert kontrakten i noen uker, og det har vært et tema om å inngå en langsiktig avtale. Jeg syns det er artig at Medkila ønsket det og tenker at jeg kan bidra i flere sesonger fremover, sier Dolstra.

13. desember. HIL presenterer ny hovedtrener: Rune Olsen bekreftes som ny hovedtrener for HILs a-lag i 4.-divisjon. Olsen overtar for Jostein Kajander, som ledet laget sammen med Thomas Bergland i 2019.

12. desember. Johnsen vraket HIL, går til Staal: Det blir ikke en gjenforening mellom fotballtrener Stian Johnsen og HIL. Narvikingen har takket nei etter nærmere halvannens måneds dialog, og Johnsen gjør i stedet comeback som trener for 3.-divisjonsklubben Staal fra Jørpeland.

9. desember. Finjord Ringberg har fått ny klubb: Sandnes Ulf bekrefter at Sander Finjord Ringberg fra Harstad har signert en treårsavtale. 20-åringen går til 1.-divisjonsklubben etter mindre enn ett år i Tromsdalen etter overgangen fra HIL. - Jeg har lyst til å rykke opp med Sandnes Ulf for å få spille i eliteserien, sier Finjord Ringberg.

9. desember. Medkila henter Kilkam-målvakt: Emma Lykke Sjåfjell bekreftet til Medkila fra naboklubben Kilkam. Målvakten er på sikt tenkt som erstatter for J19-landslagsmålvakt Hanne Larsen. – Min tur vil komme, og da skal jeg være klar. Inntil videre er jeg innstilt på 2.-divisjonsspill med rekruttlaget, samtidig som jeg får en god treningshverdag sammen med de beste, sier hun.

1. desember. Moss tilbake - signerte for to år: Harstadværingen Kristoffer Moss skal spille for Melbo i 3.-divisjon de neste to sesongene. Han var halve sesongen i fjor kun på b-laget, men har signert en toårskontrakt, melder Melbo på sin facebookside. - Spill på b-laget var i hovedsak knyttet til jobb, uttalte Moss til ht.no allerede 4. november. - Noen ganger dukker det opp ting som gjør at man må omprioritere, men han er tilbake nå. En Moss i form er en naturlig målscorer og i tillegg kan han bekle flere roller i laget ved behov, sier trener Thomas Rønning i en uttalelse på klubbens facebookside.

Kristoffer Moss forlot HIL til fordel for Melbo i 2015, og har med unntak av et kort opphold i SOIF holdt seg til vesterålsklubben.  Foto: Stian Storhaug