Overgangsstudio: Sjekk de siste nyhetene i lokalfotballen

Har din klubb hentet en ny spiller eller trener før 2020-sesongen? Vi følger ryktene og overgangene i lokalfotballen her.

Kontraktssigneringer er i gang, og vi oppdaterer så fort vi får tips om nye overganger og avtaler.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

sport

Det er mange brikker som skal på plass for de lokale klubbene når fotballsesongen skal starte igjen etter vinteren. Spillere og trenere skal forlenge avtaler eller skifte klubb. ht.no registrerer overgangsnyhetene både for kvinner og menn, fra toppnivå til og med 5.-divisjon.

For de med profesjonell kontrakt er overgangsvinduet åpent fra 9. januar til 1. april. For amatørene er vinduet åpent fra 1. januar til 10. september.

Vi oppdaterer denne saken de neste månedene.

Tips oss på sms eller e-post (sporten@ht.no) - også om treneransettelser og overganger som allerede er i boks.

14. januar. Tobias Nygård Vibe har signert toårskontrakt for TUIL. Nygård Vibe kommer fra Alta. Fotballspilleren fra Lødingen forlot TUIL før 2019-sesongen. Derfra dro han til finske HIFK. Der ble han i seks måneder før han dro tilbake til Norge og Alta.

Tobias Nygård Vibe er tilbake i TUIL-drakten.  Foto: iTromsø

14. januar. Mathias Johnsen blir ikke med Mjølner ned. Johnsen har foreløpig ikke tatt en avgjørelse på i hvilken klubb fotballkarrieren fortsetter.

13. januar. Får svar innen 14 dager: Medkila ønsker å knytte til seg kantspiller Inger Vadder Sandland (20) fra Snøgg og spissen Miriam Vilnes Mjåseth (19) fra Kaupanger. Duoen besøkte klubben i helga og deltok i sjuerfotballturneringen i Narvik. De er reist hjem og skal svare Medkila i løpet av to uker om de slår til og flytter nordover eller ikke.

ØNSKET: Miriam Vilnes Mjåseth og Inger Vadder Sandland er på ønskelista til Medkila. Duoen ga et positivt inntrykk som gjestespillere i helga.  Foto: Josu Media

10. januar. Kvæfjord-duo til Kilkam: Ungguttene Jakob Wulff Iversen og Oliver Nikolai Bendiksen spilte begge et tosifret antall 5.-divisjonskamper for Kvæfjord i fjor. De har meldt overgang til Kilkam og er spilleklare. I Kilkam er det muligheter både på guttelag og juniorlag for tenåringene.

9. januar. Blir ny Skarp-trener: Håvard Fjellvang fra Harstad er presentert som ny trener for 4.-divisjonsklubben Skarp i Tromsø. Han blir sidestilt trener med Vidar Haldorsen. – Skarp er en spennende klubb med et veldig fint anlegg og spennende ting på gang. Det er et forholdsvis ungt lag og jeg har savnet det å være på feltet, sier Håvard Fjellvang, først publisert hos iTromsø.

9. januar. Medkila dropper tysk proff: Angelina Lübcke blir likevel ikke Medkila-spiller i 2020. 28-åringen fikk et tilbud, men det ble gjort retrett fra klubbens side av økonomiske grunner. Medkila reduserer fra to til én heltidsansatt spiller før kommende sesong, bekrefter klubbens styreleder. Les mer om saken her!

8. januar. Overgang klar for spillende trener: Tidligere HIL-spiller Marius Jørgensen er spilleklar for Sortland på overgang fra Melbo, der han var i fjor høst. Jørgensen skal være spillende assistenttrener under nytrener Lars Fagerlirøens ledelse i Sortland.

Sortlands trenerteam består av spillende assistenttrener Marius Jørgensen, spillerutvikler Arne Olav Berg, hovedtrener Lars Fagerlirøen og målvaktstrener Yutthasart Kengkat-Arwut.  Foto: Sortland IL

8. januar. Ettertrakter spiller takker nei til Landsås og SOIF: 5.-divisjons toppskårer, Andreas Jenssen fra Ibestad, har vært innom treninger hos 3.-divisjonsklubben Skånland og Landsås i 4.-divisjon. Begge ønsker spissen, men unggutten tar trolig én sesong til for Ibestad. Jenssen bor i Harstad, og skal trene med HIL. Det bekrefter både HILs sportslige leder Dag-Jøran Olsen og Ibestad-trener Roar Jenssen, som er spillerens far. – Han er ønsket av våre a-lagstrenere, men det blir opp til spilleren og hans foreldre om han også vil ta overgang, enten nå eller senere. Uansett et det uproblematisk å la Andreas trene med HIL, noe han også gjorde i høst. Da sammen med b-laget, sier Olsen. – Så lenge vi stiller lag også kommende sesong, ser det ut til at han blir værende hos oss, sier Roar Jenssen.

TOPPSKÅRER: Andreas Jenssen fra Ibestad er ønsket av mange.  Foto: Vegar Johnsen, Ibestad IL

8. januar. Klar for Kilkams nye 2.-divisjonslag: Maria Nibe Øyen er den første registrerte overgangen for Kilkams nye kvinnelag, som skal spille i 2.-divisjon. Evenskjer-jenta debuterte på seniornivå for Harstad Damefotball i 2.-divisjon i september. Hun var opprinnelig SOIF-spiller på aldersbestemt nivå.

8. januar: Jakter 1.-divisjonsduo: Medkilas får besøk av Snøggs Inger Vadder Sandland (20) og Kaupangers Miriam Vilnes Mjåseth (19) til helga. Begge skal være gjestespillere i forbindelse med ei turnering i Narvik. Les mer hva spillerne selv sier om Medkilas interesse her.

7. januar. HIL henter unggutter fra naboklubben: HILs sportslige leder Dag-Jøran Olsen bekrefter at 16-åringene Amar Zulovic og Adrian Nygaard har signert. Spillerne tar overgang fra naboklubben Landsås, og vil forsøke å spille seg inn i a-lagstroppen. Begge har 4.- og 5.-divisjonskamper for Landsås. Zulovic ser fram til å spille for klubben hvor faren Hilmo var forsvarsspiller på første halvdel av 90-tallet.

HIL: Trenerne Runar Normann og Rune Olsen lar unge spillere få prøve å spille seg inn i a-stallen. 16-åringene Amar Zulovic og Adrian Nygaard har skrevet under på overgang fra Landsås.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

6. januar. Klar for Mjølner: Toralf Jæger Fagerlirøen er klar for Mjølner på overgang fra Gratangen. 16-åringen debuterte på seniornivå i 5.-divisjon i fjor for samarbeidslaget Gratangen, Bjerkvik, Grovfjord 2.

3. januar. Harstadværing prøver seg i Lyn: Tidligere HIL-spiller Nyemah Brownell er klar for den tidligere storklubben Lyn i 3.-divisjon, meldte vi på ht.no. Han tar overgang fra Ullern, som han har spilt for siden overgangen fra nettopp HIL i 2017. OPPDATERT! Overgangen bekreftet av Lyn 4. januar. - En typisk indreløper med god fysikk, stor løpskraft og flott driv som skal tilføye Lyn noe annet enn det vi har i dag. Nyemah er en rolig og flott type som ønsker å utvikle seg videre som spiller og mener planene vi har i Lyn står i stil med hans egne ambisjoner. En bra tilvekst og vi ser frem mot nytt den nye sesongen, skriver Lyn på klubbens nettside.

Nyemah Brownell presentert i Lyn-drakt. Foto: lyn1896.no 

1. januar. Johansen-comeback i lokal klubb? Jim Johansen kan være på vei tilbake på fotballbanen etter to sesonger på sidelinja. Den tidligere norgesmesteren for Strømsgodset sier at han ikke utelukker spill for en lokal klubb hjemme i Harstad. Johansen har vært på treninger med Landsås. Han spilte for HIL før overgangen til Strømsgodset i november 2009.

1. januar. Nikolaisen blir i Alta: Magnus Nikolaisen blir med overhengende sannsynlighet Alta-spiller den kommende sesongen. Harstadværingen står med åtte sesonger for finnmarksklubben, og står med 92 mål på 231 kamper.

28. desember. Nygård Vibe avslører indisk interesse: Da Tobias Nygård Vibe ønsket seg hjem fra finske IFK Helsingfors før høstsesongen, fikk han tilbud fra både Alta IF og indiske Minerva Punjab. Han valgte førstnevnte. Nå er han igjen på jakt etter ny arbeidsgiver, og avskriver nye kamper for Alta til tross for en fin høst i finnmarksklubben.

25. desember. Medkila-kapteinen forlenger: Den varslede avskjeden blir ikke noe av. Medkilas kaptein Ida Fossem har signert en ny kontrakt, og midtbanespilleren går løs på sin sjuende sesong. 2019 skulle bli hennes siste på grunn av studier, men narvikingen blir værende.

ENIGE: Midtbanespiller og kaptein Ida Fossem og styreleder Ole-Martin Linaker ga hverandre et håndtrykk da kontrakten var signert.  Foto: Medkila IL

18. desember. Trio skal trene Landsås: Landsås tar grep for å henge med i 4.-divisjon. Toppskårer Kristian Ellefsen hentes inn som en del av trenerteamet, opplyser styreleder Kjell Roar Nilsen, som samtidig kan fortelle at trenerbrødrene Eirik og Simen Risbøl fortsetter i sine roller. Eirik Risbøl skal fortsatt være hovedtrener.

TRIO: Trenerbrødrene Eirik (t.v.) og Simen Risbøl utvider trenerteamet. Inn kommer toppskårer Kristian Ellefsen som spillende assistent.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

 

15. desember. Signerte kontrakt ut 2021: Margunn Haugenes får fornyet tillit som hovedtrener for Medkilas 1.-divisjonslag. Hun er kommet til enighet med klubben om en toårsavtale, og vil ha trent Medkila i fem sesonger når den nye kontrakten utløper.  – En toårsavtale er så absolutt en tillitserklæring. Den er jeg glad for, og jeg skal gjøre en god jobb, sier Haugenes.

15. desember. Fotballegende inn i HILs trenerteam: Runar Normann får sin etterlengtede sjanse til å bli fotballtrener. Den tidligere Premier League-proffen har muntlig takket ja til å bli assistenttrener for HILs a-lag under Rune Olsens ledelse. – Fotball er ikke rakettforskning. Det handler mye om erfaring, holdninger og menneskelige egenskaper. Alle som har spilt på det nivået der jeg har vært, har noe å komme med, sier Normann.

14. desember. Nederlandsk proff med ny Medkila-kontrakt: Medkilas styreleder Ole-Martin Linaker bekrefter at klubben har signert proffkontrakt med Kim Dolstra. Nederlenderen var ønsket på langtidskontrakt, men tar i første omgang ett år til.  – Vi har diskutert kontrakten i noen uker, og det har vært et tema om å inngå en langsiktig avtale. Jeg syns det er artig at Medkila ønsket det og tenker at jeg kan bidra i flere sesonger fremover, sier Dolstra.

13. desember. HIL presenterer ny hovedtrener: Rune Olsen bekreftes som ny hovedtrener for HILs a-lag i 4.-divisjon. Olsen overtar for Jostein Kajander, som ledet laget sammen med Thomas Bergland i 2019.

12. desember. Johnsen vraket HIL, går til Staal: Det blir ikke en gjenforening mellom fotballtrener Stian Johnsen og HIL. Narvikingen har takket nei etter nærmere halvannens måneds dialog, og Johnsen gjør i stedet comeback som trener for 3.-divisjonsklubben Staal fra Jørpeland.

9. desember. Finjord Ringberg har fått ny klubb: Sandnes Ulf bekrefter at Sander Finjord Ringberg fra Harstad har signert en treårsavtale. 20-åringen går til 1.-divisjonsklubben etter mindre enn ett år i Tromsdalen etter overgangen fra HIL. - Jeg har lyst til å rykke opp med Sandnes Ulf for å få spille i eliteserien, sier Finjord Ringberg.

9. desember. Medkila henter Kilkam-målvakt: Emma Lykke Sjåfjell bekreftet til Medkila fra naboklubben Kilkam. Målvakten er på sikt tenkt som erstatter for J19-landslagsmålvakt Hanne Larsen. – Min tur vil komme, og da skal jeg være klar. Inntil videre er jeg innstilt på 2.-divisjonsspill med rekruttlaget, samtidig som jeg får en god treningshverdag sammen med de beste, sier hun.

1. desember. Moss tilbake - signerte for to år: Harstadværingen Kristoffer Moss skal spille for Melbo i 3.-divisjon de neste to sesongene. Han var halve sesongen i fjor kun på b-laget, men har signert en toårskontrakt, melder Melbo på sin facebookside. - Spill på b-laget var i hovedsak knyttet til jobb, uttalte Moss til ht.no allerede 4. november. - Noen ganger dukker det opp ting som gjør at man må omprioritere, men han er tilbake nå. En Moss i form er en naturlig målscorer og i tillegg kan han bekle flere roller i laget ved behov, sier trener Thomas Rønning i en uttalelse på klubbens facebookside.

Kristoffer Moss forlot HIL til fordel for Melbo i 2015, og har med unntak av et kort opphold i SOIF holdt seg til vesterålsklubben.  Foto: Stian Storhaug