Idrettsprisen 2019 - kandidat 4: Ida-Louise Øverland

Spurtet inn på landslag

I løpet av ett år ble hun oppdaget, klassifisert og fikk mesterskapsdebut.

SATSER: Ida-Louise Øverland har et treningsprogram hver dag, og får god oppfølging både på klubbnivå i IK Hind og gjennom friidrettsforbundet og Olympiatoppen. – Jeg legger ned mye treningsarbeid og ser resultater av dette. Samtidig er skolegangen prioritert, og både lekser og forberedelser til prøver går foran når det må til, sier hun. 

sport

For Ida-Louise Øverland fra Harstad har 2019 vært et aldri så lite eventyr. Egentlig begynte det allerede i 2018. Den da 15 år unge jenta kom i kontakt med paraidretten i Norges idrettsforbund. Ett år senere har utøveren fra IK Hind to sølv og en bronse fra verdensmesterskapet for junior i premiesamlingen. Hun vant også både løpsøvelse og lengdesprang i European Youth Games. På slutten av året fikk hun også debutere i VM for senior.

– Det har vært gøy å få være med på dette, sier Øverland.