Idrettsprisen 2019 - kandidat 2: Skånland OIF a-lag

Lønnet for strev over tid

De ble det første laget fra Skånland kvalifisert for spill på allnorsk nivå.

JUBLET: Seriemesterskapet ble sikret med storseier 5-1 over Grovfjord i den fjerde siste serierunden. Bak fra venstre: Harald Pettersen, Tor Anders Hustad, Frank Balteskard, Andreas Berg, William Sørensen, Sher Day Htoo, Daniel Bømark, Adrian Sørensen, Lasse Østnes Pedersen, Petter Hustad, Terje Balteskard, Sigurd Madsen, Benjamin Heitmann, Morten Ankerstrøm, Tor Pettersen, Thomas Nicolaisen, Bjørn Jakobsen og Markus Jakobsen med datteren Mathea. Foran fra venstre: Erik Hustad, Erlend Oppholdt, Boye Olsen, Andreas Hustad, Trym Hjelmsø, Magnus Reppen Samuelsen, Sondre Dons Dybvik, Odd Erlend Pettersen, Espen Johansen, Børge Eriksen, William Vesterheim og Magne Bømark. 

sport

48 år etter at a-laget sist vant kretsserien, men røk i kvalifisering for daværende 2.-divisjon i Nord-Norge, skulle det lykkes for Skånland OIF å ta neste steg. Neste år spiller SOIF 3.-divisjonsfotball i en landsdekkende serie. Trener Tor Anders Hustad er stolt over hva klubben med tilhold på Evenskjer har fått til.

– Ikke akkurat verdens navle

– Det er ganske stort at vi klarte opprykket. Vi er antakelig de absolutt siste amatører som rykker opp til nasjonalt spill uten eget sted å trene mellom sesongene. Vi har ingen hall. Gutta holder seg i gang ved å spille futsal, og som lag pendler vi vinterstid mellom Harstad, Bardufoss, Sortland og Tromsø for å få til ei ordentlig oppkjøring, sier Hustad.