Se løypa: Her skal de jakte på finaleseieren i Harstads gater

– Ei beinhard avslutning, sier Thor Hushovd om rundløypa før målgang i Harstad på neste års ritt.
sport

Fjerde og siste etappe ender på strekkene nedenfor UNN Harstad. Da har rytterne syklet 161 kilometer fra Gratangsbotn, opp til riksveien, ned igjen og via Foldvik, Grovfjord, Tovik, Tjeldsundbrua, fra Sørvik over Storjorda til Straumsbotn, Gåra, Åsegarden til Sama der løypa svinger inn Åsveien før den treffer St. Olavs gate og starten på rundløypa ved toppen av Harstadgårdsbakken.

Slik så det ut under finalen i 2013: En fest for folket skapt av folket

Harstad har muligheten til å vise at det som skjedde i 2013 ikke var en tilfeldighet.


For bosatte i øvre del av sentrum, langs Seljestadveien, St. Olavs gate, Fagerliveien, Novkollen, Dalsletta og Landsåsveien vil syklistene suse rett forbi hager og stuevinduer i en cirka drøyt 8 kilometer lang rundløype. Den vender i Harstadbotn inn mot sentrum. Her snur den i rundkjøringa ved inngangen til havnepromenaden, passerer Grottebadet og fortsetter opp Harstadgårdsbakken til målområdet ved UNN Harstad.