Trym (14) har vunnet alle rundene hittil: Flyr mot sin første tittel i Nord-Norge

Han har ingen jevnaldrende å trene med, og konkurransene er stort sett bare i Finnmark. Veien mot nordnorsk mesterskap er lang og ensom.

HØYTHENGENDE: Å vinne nordnorsk mesterskap i motocross henger høyt for Trym Hågbo fra Harstad, som har festet grepet om tittelen ved halvkjørt sesong. Han har tatt seieren hjem i samtlige runder hittil.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

sport

Onsdag kveld i Harstad Motorsportsenter mellom nedlagte Åsegarden leir og Sollifjellet Alpinsenter. Trym Hågbo trener alene. Han pløyer seg gjennom dype søler før han tar sats og flyr på sykkelen. 14-åringen lar seg ikke affisere av regnværet.

Han ser heller ikke ut til å la seg stoppe i 13-15-årsklassen i motocross i landsdelen. Etter fire runder i nordnorsk mesterskap har han nærmest gjort rent bord. Sju av åtte heat er vunnet, og sammenlagtseier i alle rundene gjør at Trym ser toppen av podiet i det fjerne. Der skal han stå til slutt. Fire runder gjenstår. To av dem er på Storslett, som er det nærmeste han kommer kjøring på hjemmebane.