Sara tok tredjeplass i Tallinn: – Fristende med én konkurranse til

Sara Johnsen varslet sesongslutt etter Iron Man-konkurransen i Tallinn søndag. Nå er hun lysten på flere konkurranser.

Bestenotering: Sara Johnsen satte ny bestenotering med 16 minutter under Iron Man i Tallinn. - Jeg er fortsatt et stykke unna det jeg har kapasitet til innenfor øvelsen. Foto: privat 

MOTIVERT: Sara Johnsen har lyst til å fortsette som triatlet minst en sesong til, om det ellers lar seg gjøre å få kabalen til å gå opp. 

sport

Det bekrefter Johnsen etter at hun leverte et solid løp under søndagens Iron Man-konkurranse i estiske Tallinn. Da sørget Johnsen for å levere en sluttid som landet på totaltida 10 timer og 31 minutter, som er solid ny personlig bestenotering på Iron Man-distansen. Dette var nok til å sikre tredjeplass i sin klasse.

– Det er en personlig bestenotering som er 16 minutter bedre enn hva jeg har fra før. Da høres det kanskje litt rart ut å være mellomfornøyd. Men ambisjonene strekker seg litt lenger enn dette, sier Johnsen.

Nye konkurranser

Selv om konkurransen i Estland skulle markere sesongslutt for Johnsen, har det etter hvert blitt et tema som er oppe til ny diskusjon hos hovedpersonen selv.

– Det var jo sesongslutt som var den opprinnelige planen. Men jeg merker at jeg er fristet til å slå til på minst en konkurranse til, sier Johnsen tirsdag ettermiddag.

Hun kan likevel ikke garantere at dette skjer i øyeblikket.

– Jeg er fristet til å delta under årets lokale triatlon i Lofoten. Det er en konkurranse som i så tilfelle går av stabelen om halvannen ukes tid. Konkurransen som går i Svolvær er noe som jeg har hatt lyst til å få med meg i flere år. Så er dette også en ypperlig mulighet for meg til å få vist fram hva jeg driver med til flere enn den nærmeste kretsen av støttespillere , sier Johnsen, før hun utdyper:

– Så får vi se hva vi finner av konkurranser på høstparten.

– Står ikke på meg

Når det kommer til årets sesong kan det oppsummeres som en suksess, uansett hvor lang den måtte bli for Johnsens del.

– Jeg føler at jeg har tatt steg denne sesongen, og er bedre trent enn hva som var tilfellet i fjorårssesongen. Det slår ut innenfor svømming, sykkel og svømming, mener den fremste triatleten fra Harstad.

– Hva tenker du om å ta en sesong til som triatlet?

– Det skal ikke stå på meg. Motivasjonen for å fortsette er absolutt til stede. Men det er snakk om gå en runde med sponsorer, samarbeidspartnere og jobb. Så får man se om det lar seg gjøre, sier Johnsen.