1.600 korsbåndskader i norsk fotball årlig: Kan forebygges i stor grad

Ofte setter idrettsutøvere av tid til skadeforebygging først når de tidligere har hatt en skade.

SKADD: Nemine Steffensen er spilt over sidelinja i ett år med korsbåndskade. Medkila-spilleren er skremt over hvor mange som rammes årlig, og at kvinner er mer utsatt enn menn. Hun håper på mer oppmerksomhet rundt problematikken. 

sport

Det sier fysioterapeut Heidi H. Olsen ved Sørsia Fysioterapi i Harstad.

I går omtalte Harstad Tidende korsbåndsskadene til Medkila-spillerne Nemine Steffensen og Sigrun Linaker Dybvik, som begge skal opereres i høst og neppe er tilbake på fotballbanen før om ett år. Steffensen mener korsbåndsskader bør vektlegges mer på grunn av dystre tall i statistikkene, og sier det er skremmende at alvorlige kneskader nærmest er blitt normalisert.