Fryktet sprekk i finalen:

Nervepirrende avslutning

Viktoria Instanes Markussen fikk skjelven og børsa ristet, men til slutt fikk hun løsnet skuddene. De satt midt i blinken.

FORNØYD: Viktoria Instanes Markussen fikk et hyggelig gjensyn med sin tidligere hjemmebane i Ramsund. Trondenes-skytteren vant både klasse 3 og Asbjørn Bjørnvågs minneskyting i årets finale i Ofoten Sparebank Cup. Hun fikk napp i vandrepokalen, som Bengt Bratland fra Trondenes og Jan Aksel Fredriksen fra Dverberg også har hvert sitt napp i. 

sport

20-åringen er ny utøver i Trondenes skytterlag av året. Hun dro hjem til kjente tomter på banen til moderklubben Ramsund for finalen i Ofoten Sparebank Cup. Instanes Markussen gikk av standplass med full premiepott. Hun vant ikke bare finalen i klasse 3. Det ble også seier i Asbjørn Bjørnvågs minneskyting. I denne finalen var de to beste fra klasse 1 til 5, samt V55, kvalifiserte.

Siste skudd avgjorde

– Jeg har en tendens til å miste poeng på liggende, og visste før de siste fire skuddene at både pappa (Trond Helge Markussen, vår anm.) og Terje Mellem var nært poengmessig. Jeg hadde ikke råd til å misse sisteskuddet. Da ville det blitt omskyting, og jeg tviler på at nervene ville taklet en slik situasjon. Det ble mye risting i børsa, men jeg klarte å få av skuddene. Konkurrentene skjøt raskere enn meg og ble tidlig ferdige, mens jeg lå der alene til slutt og var knapt innen tidsmarginen, sier ei lettet Instanes Markussen.